Računalništvo, telefonija
25.05.2005 09:07
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SiOL-ov Triple Play na osnovi IBM in CIRPACK tehnologij

Za širokopasovno storitev prihodnosti, imenovano Triple Play, je SiOL izbral ponudbo IBM-a, ki zagotavlja najnaprednejšo rešitev za načrtovanje, postavitev in razvoj omrežnih storitev naslednje generacije. Projekt, ki sta ga v Sloveniji v sodelovanju s Cirpackom razvila SiOL in IBM, sodi v okvir t. i. “NGN – Next Generation Network” koncepta, ki operaterjem in ponudnikom omrežnih storitev zagotavlja, da uporabnikom ponudijo bolj fleksibilno, cenovno ugodnejšo in integrirano ponudbo storitev interneta, telefonije in televizije.

IBM Global Services, kot vodilni svetovni sistemski integrator, na osnovi CIRPACK-ove aplikativne rešitve SiOL-u zagotavlja storitve, najmodernejša tehnična sredstva in strojno opremo. Sodobna rešitev bo SIOL-u že danes zagotavljala konkurenčno prednost na slovenskem tržišču, hkrati pa je tudi v prihodnje zagotovljen razvoj in nadgradnja storitev – predvsem z vidika razširjanja vsebin za naročnike.

Prednosti nove rešitve so predvsem nižji stroški upravljanja in vzdrževanja sistema. Operaterjem je na voljo cenovno ugodnejša oprema ter strokovna podpora in svetovanje. SiOL bo lahko v partnerstvu z IBM-om končnim uporabnikom ponujal več storitev pod ugodnejšimi pogoji.

Rešitev temelji na IBM-ovi strojni opremi eServer xSeries in na aplikaciji CIRPACK Class-4/Class-5 SoftSwitch, zasnovani na odprtih standardih, ki bo v prihodnosti povsem nadomestila drage, kompleksne in nefleksibilne klasične telefonske centrale. Pomemben del rešitve pa so tudi svetovalne storitve pri načrtovanju, pripravi poslovnih modelov, postavitvi rešitve in upravljanju projekta ter storitve vzdrževanja. Projekt je postavila in ga vodi skupina slovenskih strokovnjakov iz skupine “IBM Global Services”, ki so neposredno povezani z IBM-ovim osrednjim razvojnim centrom v francoskem mestu La Gaude.

Nenazadnje je potrebno poudariti, da je na sklenitev pogodbe o izvedbi projekta SiOL Triple Play pomembno vplival IBM-ov ugodni program financiranja poslovnega partnerja, kar bo njegovim uporabnikom omogočilo učinkovito delovanje ter razvoj celotnega sistema in storitev.


Prijavi napako v članku