Telefoni
02.08.2013 11:10
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Družba Si.mobil spremenila cene klicev in obračunski interval

Cene storitev izven zakupljenih količin so se pri Si.mobilu s 1. avgustom podražile med 8 in 18 odstotki, v posamičnih primerih pa se lahko pogovor podraži tudi za 40 odstotkov. Uporabniki bodo zaradi novega obračunskega intervala porabili tudi nekaj več minut kot so jih doslej.
Je Si.mobil s pripravo novih paketov ZATE za zasebne uporabnike zadel v polno?
Je Si.mobil s pripravo novih paketov ZATE za zasebne uporabnike zadel v polno?

Družba Si.mobil je s 1. avgustom spremenila tako cene storitev izven zakupljenih količin kot obračunski interval, kar je pri marsikateremu naročniku povzročilo nejevoljo. Nad spremembami so najmanj navdušeni tisti, ki opravljajo pogovore izven zakupljenih količin, saj so ti odslej dražji. Odvisno od paketa in časa je namreč za minuto klicev v slovenska omrežja potrebno odšteti od 10 do 28 centov oziroma med 8 in 18 odstotki več, v posamičnih primerih pa se lahko pogovor podraži tudi za 40 odstotkov. Cene tovrstnih pogovorov so ostale nespremenjene le pri paketih Orto.

Uporabniki storitev Si.mobil niso pretirano navdušeni niti nad novim obračunskim intervalom, saj se njihove klice odslej beleži in zaračunava v minutnem intervalu (doslej se je zaračunavala le prva minuta, nato pa vsaka sekunda posebej). To namreč v praksi pomeni, da se minuta obračuna vnaprej, in to ne glede na to, koliko sekund v minuti uporabnik »porabi« za pogovor. Ker imajo praktično vsi uporabniki storitev družbe Si.mobil pakete z vključenimi količinami, to pomeni, da bodo porabili nekaj več minut kot so jih doslej.

Nov cenik in način obračunavanja klicev družbe Si.mobil si lahko ogledate s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/WqeJeA. Ker podražitev klicev zunaj zakupljenih količin ni zanemarljiva, vam priporočamo, da preverite, ali so storitve družbe Si.mobil za vas še vedno dovolj konkurenčne, ali pa je bolje zamenjati operaterja. To bodo seveda najlažje storili tisti, ki niso »vezani« na družbo Si.mobil zaradi nakupa opreme po subvencionirani ceni.


Prijavi napako v članku