Računalništvo, telefonija
17.06.2014 13:18

Deli z drugimi:

Share

Simbioza Mojstri prvič v akciji!

Prva generacija Simbioza Mojstrov danes prvič v akciji, kjer starejše na brezplačnih računalniških delavnicah učijo osnove uporabe računalnika. Simbioza mojstri so brezplačne delavnice pripravili od torka do srede- od 17. do 19. junija v dveh terminih dnevno od 9:00-11:30 in od 16:00 do 18:30.
Simbioza Mojstri prvič v akciji!
Simbioza Mojstri prvič v akciji!

17 mladih, ki so bili izbrani za prvo generacijo Simbioza Mojstrov počasi zaključuje svoje 280-urno izobraževanje, ki so ga pričeli konec aprila in je bilo razdeljeno na 4 module: socialne veščine, računalništvo in IKT, delo s starimi ljudmi in podjetništvo.

V tem tednu jih čaka nov izziv- za starejše so pripravili brezplačne računalniške delavnice, s tem pa se bodo tudi prvič predstavili širši javnosti. Namen projekta je v prvi vrsti izobraževanje in razvoj mladih z manj priložnostmi – prvih iskalcev zaposlitve in mladih, ki so predčasno zapustili izobraževanje. S pridobljenimi kompetencami jim bo tako omogočeno delovanje v okviru socialnega podjetništva, dela s starejšimi in na področju IKT, obenem pa olajšan vstop na trg delovne sile.

Projekt bo doprinesel k povečanju e-pismenosti tako mladih Mojstrov, kot starejših, ki bodo lahko koristili njihove usluge. Naš skupni cilj je usposobiti mlade, ki bodo starejšim nudili pomoč pri učenju računalniških veščin ter nakupu osnovne opreme – bodisi preko učenja na domu bodisi preko delavnic v manjših skupinah. Projekt Simbioza Mojstri izvaja Javni zavod Cene Štupar pod okriljem Mestne občine Ljubljana v sodelovanju s Simbiozo. Izvajanje usposabljanja je financirano s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije, ki je projekt podprla v okviru programov Aktivne politike zaposlovanja Zavoda RS za zaposlovanje.


Prijavi napako v članku