Računalništvo, telefonija
19.10.2014 17:32
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Simbioza giba prišla do zaključka

Po nadvse pestrem dogajanju v petek, ko so se udeležencem pri nordijski hoji v prestolnici pridružili minister Dejan Židan, Manca Košir in sekretarka z ministrstva za zdravje, dr. Nina Pirnat, na golfu na Otočcu Nuša Derenda, učencem OŠ Orehek v Kranju pa Dušan in Rožle Prezelj, je z včerajšnjim dnem prva Simbioza giba prišla do zaključka. Akcijo smo sklenili z zaključnim dogodkom v Kranjski Gori, kjer je kolesarsko turo vodila legenda slovenskega novinarstva in ikona vitalnosti, Tone Fornezzi Tof. S svojo nalezljivo energijo in športno vnemo je vodil skupino udeležencev od smučišča Preseka do Trbiža.
Simbioza giba prišla do zaključka
Simbioza giba prišla do zaključka

Osrčje Gorenjske obsijano s toplimi sončnimi žarki je bilo kot nalašč za sklepno dejanje prve Simbioze giba. S svojo prisotnostjo in aktivno udeležbo je zbrane počastil Tone Fornezzi Tof, ki je vodil kolesarjenje. V popolni športni opremi in opremljen z dobro voljo je kolesarje vodil po, njegovem mnenju, eni najlepših kolesarskih poti na svetu, od smučišča Preseka do Trbiža. Tam so se udeleženci razdelili na dve skupini – tisti bolj vztrajni so pot podaljšali do belopeških jezer na meji z Italijo, drugi pa so se vrnili nazaj v Kranjsko Goro.

Tof pa ni bil edini ambasador, ki se je ta konec tedna potil pri Simbiozi giba. V petek je namreč še večji izziv, predvsem zaradi slabega vremena, čakal ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana, publicistko Manco Košir in državno sekretarko z Ministrstva za zdravje, dr. Nino Pirnat. Slednji so bili namreč na čelu skupine, ki se je podala na nordijsko hojo. Pot jih je z Novega trga v Ljubljani najprej vodila do informacijske pisarne Evropskega parlamenta, kjer so prišli pozdravit šahiste – štirje evropski poslanci, Milan Zver, Ivo Vajgl, Franc Bogovič in Lojze Peterle so namreč izzvali svetovno mladinsko prvakinjo v šahu Lauro Unuk na šahovski dvoboj – simultanko. Ta se je na koncu končala s kar štirimi porazi in enim remijem. Z ostalimi udeleženci se je pomeril letošnji državni prvak, velemojster Matej Šebenik. Po hitrem postanku so udeleženci nordijske hoje pot nadaljevali do ljubljanskega gradu, nato pa mimo tržnice nazaj do Novega trga. Vmes jih je sicer osvežilo nekaj dežnih kapljic, a to jim ni preprečilo, da bi vztrajali do konca in prehodili začrtano pot.

Istočasno so svojo natančnost in prve zamahe z golfsko palico na Otočcu preizkušali novopečeni golfisti, pri čemer jim je družbo delala Nuša Derenda. Nuša kot občasna golfistka je svoje znanje skupaj z inštruktorjem z veseljem delila z zbrano skupino, ki je kmalu ugotovila, da golf še zdaleč ni tako preprost šport kot morda deluje na prvi pogled.

Da gresta poskočnost in izkušnje z roko v roki, je bilo moč opaziti tudi na OŠ Orehek v Kranju, kjer sta z učenci nižjih razredov vadila atleta Dušan in Rožle Prezelj.

Simbioza giba je tako doživela svoj epilog in glede na pozitivne odzive, ki smo jih prejeli s terena, se nam za njeno prihodnost ni treba bati. Eden od udeležencev je namreč povedal: »Lepo bi bilo, če bi SIMBIOZO organizirali večkrat letno, saj starejši kar zaživimo, ko lahko dokažemo, da nismo še za na odpad. Vaditelji, ki so nas letos usmerjali in bodrili, so se resnično izkazali. Hvala vam v imenu starejše generacije, pa še nas povabite!« Nedvomno je to odlična popotnica za naslednje leto, da Simbioza giba zaživi še v razširjeni in dopolnjeni obliki.

Še več vtisov in rezultatov same akcije bo predstavljenih na 5. obletnici Zavoda Ypsilon, ki nosi temo »Ponosni na preteklost, usmerjeni v prihodnost«. Obletnica bo potekala v sredo, 22. oktobra ob 18. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška). Postregla bo z izjemnimi gosti, podelitvijo Ypsilon+ nagrad in retrospektivo na pet uspešnih Ypsilonovih let. Osrednji gost 5. obletnice bo Gal Jakič, edini slovenski športnik na letošnjih zimskih paraolimpijskih igrah.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več