Triki in nasveti
12.03.2014 15:03
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabna aplikacija za utišanje naprav Android

V aplikacijo Silence lahko vnesemo več različnih dogodkov. (foto: Google Play)
V aplikacijo Silence lahko vnesemo več različnih dogodkov. (foto: Google Play)

Ker so mobilne naprave z nami na vsakem koraku, se lahko hitro zgodi, da nam zazvonijo na nepravem mestu ali ob nepravem času (npr. na predavanju na fakulteti, na sestanku …). To je lahko precej moteče za vse, ki se nahajajo v tistem prostoru. Če smo pozabljive narave, se lahko neprijetnemu zvonjenju izognemo s pomočjo zanimive aplikacije z imenom Silence, ki je na voljo za vse uporabnike naprav z operacijskim sistemom Android. Obstajajo sicer tudi druge aplikacije, ki nam omogočajo to in še druge sorodne funkcionalnosti, a ta, ki jo bomo predstavili, povsem zadovoljivo opravlja svojo nalogo.

Ko aplikacijo Silence namestimo in odpremo, se nam prikaže preprost uporabniški vmesnik, v katerega moramo vnesti dogodek, ob katerem želimo avtomatski izklop zvoka mobilne naprave. Silence nam omogoča, da dogodke uvozimo iz svojega elektronskega koledarja ali pa jih ustvarimo na novo. Če dogodek ustvarimo na novo, mu moramo določiti ime, uro njegovega začetka in konca ter dneve njegovega poteka. Ko so vsi dogodki vneseni, jih aplikacija budno spremlja in se izvaja v ozadju ter nam s tem prihrani obtožujoče poglede, ki jih dobimo ob zvonjenju naprave ob nepravem trenutku.

Aplikacija Silence je na voljo brezplačno na spletnem naslovu http://bit.ly/appsilence. Doslej jo je preizkusilo že več kot 50.000 uporabnikov, njena trenutna povprečna ocena pa je 4,0.


Prijavi napako v članku