Računalništvo, telefonija
10.10.2003 19:48
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Siemens predstavil UMTS mobilni telefon U15

Siemens je na Dunaju predstavil nov mobilni telefon tretje generacije U15. Gre za mobilnik tretje generacije, ki je eden izmed prvih, ki uporabnikom ponujajo tako video telefonijo kot avdio prenos ter s tem popolno 3G izkušnjo. Poleg tega mobilnik omogoča še multimedijske storitve, kot so video posnetki, posredovanje fotografij in video zapisov ter predvajanje MP3 sporočil. Poleg funkcionalne odličnosti mobilnik označuje tudi zanimiv in svež dizajn, zaradi katerega postaja vstop v tretjo generacijo mobilnih telekomunikacij še bolj privlačen.
U15 uporabnikom tako ponuja dostop do prvih multimedijskih storitev. Funkcionalnost U15 namreč zagotavlja uporabo video telefonije, MP3 predvajalnika ter posameznih Java aplikacij. Slednje si lahko uporabniki posnamejo z internetnih strani.
U15 ima vgrajeni 2 VGA kameri s trikratnim digitalnim zoomom, kar omogoča fotografiranje ali snemanje podrobnosti. Hkrati mobilnik omogoča enostaven prehod iz UMTS v GSM omrežje ter deluje v treh frekvencah, kar omogoča mobilno komunikacijo skoraj povsod.
Poleg tehnične dovršenosti nov telefon odlikuje tudi poudarek na modernem dizajnu. Potrošniki bodo lahko na svoje mobilnike iz interneta brezskrbno prenašali avdio in video vsebine, saj pomnilnik v Siemens U15 ponuja kar 64 MB prostora, zato omogoča shranjevanje večjega števila datotek. Z nakupom U15 bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji glasbe, saj je telefon opremljen z MP3 predvajalnikom, ljubitelji športa, ki bodo lahko v živo spremljali zadnje rezultate priljubljenih moštev, in filmski navdušenci, ki bodo z dotikom tipkovnice prenašali in shranjevali uvodnike in aktualne novičke iz filmskega sveta na mobilne telefone.
Za mobilnik U15 o na voljo tudi vsa Siemens dodatna oprema ter Bluetooth slušalka za brezvrvične pogovore, stereo slušalke za visoko kakovost zvoka, podatkovni USB kabel ter Li-Polymer 800-mAh baterija.
U15 bo konec novembra 2003 na voljo na vseh trgih, ki UMTS komercialno že ponujajo (Avstrija, Nemčija, Italija in Velika Britanija). Tudi v Sloveniji ga lahko pričakujemo ob komercialnem startu slovenskega UMTS omrežja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več