Računalništvo, telefonija
07.01.2008 12:06

Deli z drugimi:

Share

Siemens in Jungo

Siemens Home and Office Communication Devices (SHC), vodilni proizvajalec širokopasovnih usmerjevalnikov ter DECT- in IP-telefonov, in Jungo Ltd., vodilni dobavitelj širokopasovnih storitev z dodano vrednostjo, združujeta moči pri pripravi naprednih storitvenih prehodov prihodnje generacije, namenjene lastnikom omrežij in ponudnikom internetnih storitev. Siemensovi napredni prehodi Gigaset Gateway, ki jih poganja Jungova programska platforma OpenRG, bodo ponudnikom storitev omogočili, da svojim strankam ponudijo nove storitve in aplikacije za domačo zabavo, kot so televizija prek internetnega protokola (IPTV) in video na zahtevo (VOD).

Strateško sodelovanje SHC in Junga združuje zmogljivosti najboljše programske opreme z globalnim proizvajalcem in blagovno znamko ter ponudnikom storitev odpira priložnost, da nudijo nove inovativne storitve z znatno nižjimi operativnimi stroški. Napredne skupne rešitve zmanjšujejo stroške vzdrževanja in čas razvoja novih aplikacij, kar bo omogočilo hitrejšo in lažjo uvedbo storitev, kot sta IPTV in VOD.

Z uvajanjem novih storitev lahko ponudniki ustvarjajo prihodke, zadržijo več strank in se razlikujejo od konkurence. Prednosti opazijo tudi končni uporabniki z uvedbo novih storitev, prikrojenih njihovim potrebam, dodatnimi varnostnimi lastnostmi in zelo enostavnim postopkom aktivacije, ki uporablja preprosto novo tehnologijo priklopi in poženi (Plug and Play).

Jungova programska oprema OpenRG podpira vsa pogosta domača in dostopovna omrežja, tako da lahko domača omrežja vključujejo dostop do interneta prek DSL ali kabelskega omrežja, napredno telefonijo, konvergenco stacionarne in mobilne telefonije (FMC) ter domačo hrambo podatkov. Siemensovi prehodi, ki temeljijo na Jungovi programski opremi za domače prehode OpenRG, omogočajo operaterjem, da ponudijo dodatne aplikacije in storitve, kot so visokokakovostna internetna telefonija, storitve varovanja podatkov, video storitve in upravljanje na daljavo. Vse lastnosti in funkcije so na voljo v eni odprti in razširljivi platformi, ki je preprosta za uporabo in jo je mogoče nastaviti za nadgrajevanje na daljavo. Ponudniki storitev jo lahko tudi preprosto prilagodijo potrebam posameznih skupin uporabnikov.

“Potreba po pasovni širini nenehno narašča,” je pojasnil dr. Jochen Eickholt, izvršni direktor SHC. “Prenos slik z interneta raste – video portali in storitve, spletne igre in IPTV postajajo vse bolj priljubljeni, vse to pa je lahko na voljo zgolj z uporabo najsodobnejše programske opreme. Zahvaljujoč partnerstvu z Jungom Siemens Gigaset ponuja napredno, cenovno učinkovito in vzdržljivo rešitev, ki operaterjem omogoča prilagodljiv odziv na rastoča pričakovanja njihovih strank.”

“Združitev globalne blagovne znamke, proizvodnih zmogljivosti in lastnosti izdelkov iz Siemens Home and Office Communication Devices z Jungovimi kakovostnimi programskimi izdelki prinaša vodilne prehode za domačo rabo in širokopasovne operaterje,” je povedal Eran Rom, izvršni direktor Junga. “SHC ima dolgoletne izkušnje, prvorazredno strojno opremo in vrhunsko oblikovanje – idealna osnova, ob kateri lahko v Jungu dokažemo svoje znanje in ponudimo inovativne programske rešitve za prehode.”

Prehod Siemens Gateway, ki temelji na OpenRG, bo predvidoma na voljo od pomladi 2008.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več