Računalništvo, telefonija
12.12.2014 17:35

Deli z drugimi:

Share

Si za spletni zmenek?

Intervju z Luko Kogovškom, vodjo portala Ona-On.com o tem, kako se Slovenci spoznavamo, komuniciramo in zabavamo.
Luka Kogovšek, vodja portala ona-on.com
Luka Kogovšek, vodja portala ona-on.com

S prihodom tehnologije, smo ljudje iznašli nove načine povezovanja in komuniciranja. V Sloveniji je od leta 2001 spoznalo partnerja preko spleta, že več kot 20.000 Slovencev. Koliko od vas, ki to berete ste registrirani od enih izmed slovenskih spletnih spoznavalnic in koliko vas je bilo uspešnih? Preberite intervju z Luko Kogovškom, vodjo portala Ona-On.com o tem, kako se Slovenci spoznavamo, komuniciramo in zabavamo.


Kako bi definirali Ona-On.com?

Kar z našim sloganom: Najhitreje do zmenkov in pravega partnerja. Ona-On je mesto, kjer srečaš prijetne in zanimive ljudi, z namenom da srečaš tistega, pravega. V vsakdanjem življenju imamo čedalje manj prostega časa in vedno težje navezujemo stike. Po tihem upamo, da nam bodo bodoče partnerje predstavili prijatelji in znanci, ali pa jih bomo spoznali v knjižnici, fitnesu, prostočasnih aktivnostih… V večini primerov se to žal ne zgodi. Zato je Ona-On zelo priročen, saj nisi pod stresom, brez nervoze in potnih dlani, ko sediš pred računalnikom ali tipkaš na mobilcu z več kandidati, dokler se ne odločiš za zmenke v živo. Poleg tega je spoznavanje varno, anonimno in predvsem zabavno.


So Slovenci sramežljiv narod, ko govorimo o iskanju partnerstva preko spleta?

Smo razmeroma sramežljivi v živo, kar povečuje uporabo spletnega spoznavanja. Glede na to, da je v naši bazi več kot 140.000 profilov, smo svojevrsten rekorder v tem načinu spoznavanja, saj se v povprečju v tujini odzove 3-4% populacije, pri nas pa je to nekoliko več. Glede na to, da smo kot narod bolj introvertni, bolj podobni Avstrijcem in Nemcem, ne pa denimo Italijanom ali Hrvatom, je logično, da v večji meri uporabljamo splet za spoznavanje, saj je fizičnega druženja in priložnosti za spoznavanje pri nas nekoliko manj. Pa še zelo praktično je odklikati na ona-on, kjer veš da je na tisoče samskih med katerimi lahko izbiraš, ali pa se pustiš odkriti s strani drugih. Enostavnost zmaga.

Lahko povem, da na leto beležimo okrog 1000 parov, ki nas zapustijo in se odjavijo, rekoč da so se spoznali pri nas.

Iščejo ljudje preko spleta predvsem pogovor virtualne narave, ali dejansko iščejo nekoga s katerim bi lahko začeli partnerstvo?

Ker je Ona-On.com največji tovrsten portal pri nas, se uporabniki prijavijo z namenom, da bodo spoznali pravega partnerja. Tu ni nobene dileme, če si na Ona-On.com vsi vedo zakaj si tam in po kaj si prišel. Na leto beležimo 1000 parov, ki se odjavijo iz Ona-On z razlogom, ker so se spoznali pri nas in nimajo razloga da bi še vedno imeli profil. V zadnjem času, poleg rednega prijavljanja samskih opažamo trend, da se prijavljajo »otroci blaginje« ali aktivni upokojenci. Ti ne iščejo partnerja ali ga celo imajo, vendar si želijo aktivno preživeti svoj čas, katerega mu partner ne more zagotoviti. Zato se povezujejo v skupine, kjer se dogovarjajo za sprehode, kave in druge prostočasne aktivnosti.


Imate ogromno povratnih informacij, kjer so se ljudje spoznali ravno preko vas in se poročili. Lahko delite nekaj zgodb?

Ravno pred kratkim smo praznovali 10. obletnico poroke s Polono in Andrejem, parom, ki sta se spoznala na Ona-On.com. Peljali smo ju na rafting in piknik, pridružili pa so se nam tudi drugi naši pari s katerimi smo se spoprijateljili in se tu in tam podružimo.

Več kot 200 zgodb s srečnim koncem si lahko preberete tukaj, nekatere so resne, druge zabavne, tretje pa resnično izpovedne. Če vas mika poskusiti, vabljeni, da do konca leta ujamete brezplačen preizkus in 50% popust na vse članarine, tako da ob registraciji vpišete promo kodo »VseNaj2015«.


Je iskanje družbe v zimskih mesecih, proti koncu leta, med prazniki večje, glede na to, da vemo, da je veliko ljudi takrat še posebej osamljenih?

Treba je vedeti, da se osamljenost hrani s samoto, zato vsem ljudem, tudi tistim, ki niso naši uporabniki priporočam, naj se vključijo v okolja, ki so namenjena druženju. Najdejo naj kaj se dogaja v njihovem okolišu kjer bodo lahko navezali stike z novimi ljudmi. Če je strah pred neposrednim stikom prevelik ali pa bi želeli malo potrenirati pred srečanjem v živo, smo tu mi, odtipkajte na ona on. Združujemo na tisoče samskih, ki si želijo navezati stik z drugimi, se srečati, splesti nova poznanstva in včasih iz tega razviti še kaj več.

Ljudje imajo na takšen način možnost vnaprej narediti selekcijo kandidatov, hkrati pa so manj osredotočeni na negativne misli, na trenutke jih lahko zajame trema, pričakovanje kako bo ob srečanju v živo, itd. Ob vsem tem na eleganten način izstopijo iz toka, ki jih vleče v negativna občutja in se prek zabavnega načina spoznavanja vrnejo v formo pred spoznavanjem v živo. Mi v predprazničnem času poskrbimo z različnimi zabavnimi vsebinami, dogodki in promocijami, da naši uporabniki ne ostanejo čez praznike sami.

Število registracij v tem času seveda naraste, kar je še posebej pozitivno iz dveh vidikov; ti ljudje so pripravljeni v svojem življenju narediti spremembo, zato se tudi vpišejo, ona on pa dobimo nove uporabnike, ki so aktivni v svojem iskanju in so po navadi tudi hitro uspešni.

Bliža se »Največji zmenek na slepo« ki je dejansko postal tradicionalen in se ga vsako leto udeleži veliko število znanih Slovencev. Za kaj se gre in čemu je namenjen?

Tako je, konec januarja se bomo spet zbrali na največjem spoznavnem dogodku v S-LOVE-niji, kamor se pripeljemo z vseh koncev in se res odlično zabavamo, obenem pa vsak spozna vsaj 10 kandidatov v živo na neformalen, zabaven, spontan način. V vseh teh letih smo razvili veliko tehnik kako pomagati ljudem pri vzpostavitvi prvega stika prek spoznavnih iger, spoznavalnice, ob pomoči našega Kupida in številnih animatorjev, ki prek plesa in humorja parčkajo ljudi. Nikoli ne manjkajo številni sponzorji in lepe nagrade za vse nove simpatije, veliki večini obiskovalcev je zadeva všeč, saj je popolnoma unikatna in deluje!

Vabim vse samske, da se nam pridružijo 23. januarja 2015 v Cvetličarni in ne pozabite izkoristiti predprazničnega popusta.


Prijavi napako v članku