Računalništvo, telefonija
23.03.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

Si Splet zaradi dela od doma podaljšuje poskusno obdobje za dvofaktorsko avtentikacijo

Posebna akcija za dvofaktorsko avtentikacijo ESET Secure Authentication podjetjem omogoča, da za tri mesece brezplačno vzpostavijo učinkovit in za uporabnike enostaven ukrep varnega oddaljenega dostopanja do poslovnih aplikacij, dokumentov in drugih informacijskih storitev v poslovnem omrežju.
Si Splet zaradi dela od doma podaljšuje poskusno obdobje za dvofaktorsko avtentikacijo
Si Splet zaradi dela od doma podaljšuje poskusno obdobje za dvofaktorsko avtentikacijo

Delo od doma povečuje izpostavljenost podjetij vdorom in okužbam z zlonamerno programsko opremo. V podjetju Si Splet ugotavljajo, da so podjetja na delo od doma večinoma slabo pripravljena. Nimajo niti dovolj ustrezno zaščitenih službenih prenosnih računalnikov niti dovolj licenc in strokovnjakov za vzpostavitev navideznega zasebnega omrežja VPN, ki bi zagotavljal varen dostop do poslovnega omrežja s službenimi računalniki od doma ali celo z domačimi računalniki. Da bi podjetjem pomagali pri vzpostavitvi temeljne zaščite pri delu od doma, so v podjetju Si splet razširili poskusno obdobje za dvofaktorsko avtentikacijo ESET Secure Authentication z enega na tri mesece. Tako lahko podjetja že v nekaj urah brezplačno vzpostavijo varen dostop do notranjega poslovnega omrežja in zaščitijo poslovni informacijski sistem, dokumente ter druge podatke in informacijske storitve pred nepooblaščenim dostopanjem.

»Vzpostavitev povezav VPN za podjetja pomeni dodatne strošek za licence. Za podjetja, ki nimajo lastne službe za informatiko, je dodatna težava zasedenost ponudnikov informacijskih storitev, ki bi jim sploh lahko takšen sistem namestili,« je povedal Matej Ravnikar, vodja tehnične podpore v podjetju Si Splet.

Z dvofaktorsko avtentikacijo ESET Secure Authentication podjetja zaposlenim omogočajo varnejši dostop do poslovnega omrežja prek povezave RDP ali katerega drugega protokola za oddaljeno dostopanje. Takšno povezavo je možno vzpostaviti razmeroma hitro in pravzaprav brez dodatnih stroškov. V podjetju Si Splet je med delovniki od 7.00 do 16.00 ure na voljo uradna tehnična podpora za vzpostavitev dvofaktorske avtentikacije ter drugih varnostnih rešitev podjetja ESET v slovenskem jeziku.

»V Si Spletu smo se še posebej pripravili na povečanje povpraševanja po dvofaktorski avtentikaciji in kljub epidemiji ne zmanjšujemo obsega podpornih storitev,« je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si Splet.

Za dodatna pojasnila ter pridobitev licenčnih podatkov za namestitev dvofaktorske avtentikacije so na voljo Si Spletovi strokovnjaki na telefonsko številki: 01 428 94 05 ali prek e-pošte: prodaja@sisplet.com.

Več informacij o dvofaktorski avtentikaciji je na voljo na spletni strani: https://www.eset.com/si/poslovni-uporabniki/endpoint-zascita/dvo-faktorska-avtentikacija/.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku