Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
25.05.2023 14:45

Deli z drugimi:

Share

Serija televizorjev Samsung 2023 navdušuje recenzente z izjemno kakovostjo slike in poglobljenim zvokom

Podjetje Samsung Electronics je pred kratkim predstavilo novo linijo televizorjev za leto 2023, ki se ponaša s številnimi tehnološkimi napredki, zasnovanimi za zagotavljanje vrhunske kakovosti slike, zvoka in uporabnosti. Od marca letos so imeli recenzenti po vsem svetu zgodnji dostop do najnovejših Samsung televizorjev Neo QLED 8K, Neo QLED 4K in OLED, zato je očitno, da linija za leto 2023 že vzbuja veliko zanimanja.

Televizorji Samsung 2023 z nadgrajenimi vrhunskimi funkcijami in inovacijami, ki omogočajo neprimerljivo izkušnjo gledanja, že postavljajo nova merila za vrhunske zaslone. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj ključnih poudarkov prvih recenzij.

▼ Seznam predstavljenih člankov (po abecednem vrstnem redu za vsak segment):

[Neo QLED 8K] Techaeris, TechRadar

[Neo QLED 4K] Newsweek, T3, Trusted Reviews

[OLED] HD Guru, Home Cinema Choice, Sound & Vision

[Q Symphony] Trusted Reviews

S televizorjem Neo QLED 8K izboljšajte prihodnost svoje domače zabave

Samsung Neo QLED 8K je v ospredju najsodobnejše tehnologije zaslonov in iz leta v leto postavlja nove standarde v industriji. Z najnovejšo tehnologijo povečanja ločljivosti in naprednimi funkcijami je kakovost Neo QLED 8K že več let zelo cenjena, zdaj pa se jim s pozitivnimi ocenami pridružuje tudi serija 2023.

V središču brezhibnega zaslona Neo QLED 8K je nevronski kvantni procesor 8K, ki upravlja številne nevronske mreže in algoritme. SoC uporablja umetno inteligenco in tehnologijo strojnega učenja in tako poskrbi, da zasije vsaka podrobnost na zaslonu. Skupaj s tehnologijo Quantum Matrix Technology Pro omogoča natančen nadzor osvetlitve ozadja, ki osvetli vsak poudarek, hkrati pa prikaže globoke ravni črne barve.

Publikacija Techaeris je Neo QLED 8K izpostavila z besedami: “190-centimetrski (75-palčni) 8K Samsung QN900C Neo-QLED TV je fantastičen televizor,” in napravo uvrstila med “Top Pick 2023”. Če želite zagotoviti prihodnost svojega prostora za zabavo, je Samsung QN900C odlična izbira.

Tudi TechRadar je pohvalil televizor Neo QLED 8K (QN900C) zaradi njegove tehnologije za povečevanje ločljivosti. Zapisali so, da ima “najboljši televizor Samsung 8K čudovito podrobno sliko”, za kar je zaslužen nevronski kvantni procesor. “Med gledanjem je bilo veliko trenutkov, ko sem tiho izrekel ‘vau’, in to zagotovo ni nekaj, kar bi počel pri vsakem televizorju, ki ga preizkušam,” so še zapisali v recenziji (TechRadar, 02/2023).

Resnično žive barve in osupljiv kontrast s tehnologijo Neo QLED 4K

Zasnovani na osnovi tehnološkega napredka televizorjev Neo QLED 8K serije, se televizorji Samsung Neo QLED 4K 2023 že pojavljajo na naslovnicah publikacij, saj prikazujejo osupljive slike v brezhibni ločljivosti 4K.

Newsweek je televizor QN95C pohvalil zaradi njegovih zaslonskih tehnologij, ki potrošnikom zagotavljajo kakovostno izkušnjo gledanja ne glede na to, kaj gledajo, in zapisal: “Samsung 65QN95C je neverjetno svetel 4K televizor, opremljen z vsemi funkcijami, ki bodo všeč tako gledalcem kot igralcem iger. “V recenziji je bilo poudarjeno tudi, da je Samsung QN95C eden najboljših televizorjev, ki jih lahko kupite, saj zagotavlja skoraj OLED črno barvo in odlično zmogljivost med igranjem iger ali pretakanjem vsebin.”

T3 je televizor QN95C nagradil s “Platinasto nagrado” in mu v svoji recenziji namenil pet od petih zvezdic. V primerjavi z drugimi zasloni: “Samsung QN95C zagotavlja izjemno kakovost slike, ki se lahko kosa z vsemi OLED na trgu”, so zapisali pri T3 (T3, 03/2023).

Trusted Reviews je zmogljivosti QN95 primerjal tudi z drugimi napravami na trgu in navedel: “Preprosto ni drugega televizorja LCD, ki bi tako dobro kot QE65QN95C uporabljal lokalno zatemnitev, ki omejuje razcvet osvetlitve ozadja.” Publikacija je pohvalila tudi tehnologijo Quantum Matrix v napravi in zapisala: “Samsung je s svojim najnovejšim televizorjem Mini LED, ki se ponaša z velikim povečanjem območij zatemnjevanja, naredil še korak naprej – in rezultati niso nič drugega kot spektakularni.”

Nevralni kvantni procesor 4K in tehnologija Quantum Matrix pri modelu Neo QLED 4K skupaj zagotavljata sijajne podrobnosti in senzacionalen kontrast, kot pravi Trusted Reviews: “Skupaj z že uveljavljenim Samsung znanjem na področju lokalnega zatemnjevanja in upravljanja energije, lahko to veliko povečanje območja zatemnjevanja dvigne kakovost slike na povsem novo raven.”

Doživetje OLED, ki spreminja igro – poganja ga nevronski kvantni procesor 4K

Poslanstvo podjetja Samsung je izpolniti različne zahteve potrošnikov z zagotavljanjem različnih zaslonov za njihove domove. Najnovejša linija televizorjev ponuja vrsto vrhunskih zaslonov, ki so primerni za vsak dom in vsakega potrošnika, vključno s Samsung televizorji OLED 2023, ki ponujajo dinamično kakovost slike z globoko črno barvo in živahnimi barvami.

Samsung OLED odlikuje neverjetna največja svetilnost, ki pa se zaradi napredne obdelave ne odreka globoki črni barvi ali osupljivemu kontrastu. HD Guru je v svoji recenziji zapisal, da ima Samsung najnovejši model S95C: “znatno povečano svetlost, hkrati pa ohranja 100-odstotni barvni volumen. “Tudi Home Cinema Choice je pohvalil impresivno kakovost barv modela S95C in napravi podelil priznanje “Best Buy” (Najboljši nakup) ter navedel: “Izboljšave svetlosti in barvnega preboja so bile dosežene brez kakršne koli škode za globoke ravni črne, ki smo jih pričakovali od tehnologij na osnovi OLED.”

Samsung OLED zasloni ohranjajo ključne prednosti tehnologije OLED, hkrati pa z uporabo nevronskega kvantnega procesorja 4K premagujejo omejitve, ki so neločljivo povezane s svetlostjo tehnologije OLED. “195-centimetrski (77-palčni model) S95C zagotavlja močno kombinacijo vibracij OLED s kvantnimi pikami, barvne natančnosti na referenčni ravni in hiperhitrega igranja,” so zapisali v Sound & Vision. Recenzent je prav tako priznal predanost podjetja Samsung inovacijam in o modelu S95C zapisal: “Dolga je bila pot do televizorja, ki v celoti izraža ustvarjalno namero že takoj po odprtju, a to je to.”

Realistična zvočna izkušnja s tehnologijo Q-Symphony in obdelavo zvoka

Ključni element za zagotavljanje kinematografske izkušnje domače zabave je bogat in poglobljen zvok, ki dopolnjuje realistično sliko, kar Samsung v celoti zagotavlja s svojo linijo 2023.

Televizorji Samsung 2023 so opremljeni z inovacijami, kot je Adaptive Sound+, ki s tehnologijo umetne inteligence predela vsak zvočni objekt in poskrbi, da je ves zvok jasen in ravno prav glasen. Prav tako še naprej uporablja tehnologijo Q-Symphony, ki uporablja umetno inteligenco za izboljšanje harmoničnega zvoka kombiniranih zvočnikov televizorja in zvočnikov soundbar.

Samsung serija televizorjev 2023 je prejela številna priznanja zaradi svoje izjemne zvočne slike, pri čemer so v publikaciji, kot je Trusted Reviews, zapisali: “QE65QN95C letos ponuja tudi različico Samsung funkcije Q-Symphony, izboljšano z umetno inteligenco, ki omogoča učinkovitejše združevanje zvočnikov v televizorju z zvočniki soundbar, da se ustvari večja in podrobnejša zvočna kulisa.” V uredništvu so televizor ocenili kot “Highly Recommended” (Zelo priporočljivo) in mu dodelili pet od petih zvezdic.

Samsung nadaljuje z revolucionarnimi inovacijami v industriji in že 17 let utrjuje svojo vlogo vodilnega podjetja na svetovnem trgu televizorjev. Če želite izvedeti več o ponudbi televizorjev Samsung za leto 2023, obiščite spletno stran Samsung.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung Samsung QLED televizorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več