Igre
05.08.2020 15:00
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sega zapira eno najbolj znamenitih igralnic v Tokiju

Ikonične Segine igralnice je možno obiskati tudi v akcijskih igrah Yakuza.
Ikonične Segine igralnice je možno obiskati tudi v akcijskih igrah Yakuza.

Zaskrbljajočim novicam o posledicah, ki jih ima izbruh novega koronavirusa na turizem in gospodarstvo kar ni videti konca. In čeprav se Japonska z epidemijo spopada precej uspešno, je ljubitelje videoiger nedavno šokirala tudi legendarna Sega, ki je sporočila, da s koncem meseca zapira eno najbolj prepoznavnih igralnic v znamenitem tokijevskem predelu Akihabara.

Večnadstropna igralnica, znana pod imenom Sega Akihabara Building 2, je od leta 2003 v južni del videoigričarske ter anime meke Akihabara privabljala številne navdušence nad arkadnimi igrami, kjer je stala ravno nasproti mostu Manseibashi ob reki Kandagawa. Zdaj pa bo svojo zgodbo zaključila 30. avgusta, ko bo še zadnjič odprta za javnost.

Čeprav japonski igričarski velikan ni razkril uradnega razloga za zaprtje, se pojavljajo ugibanja, da gre za posledico trenutne globalne krize, ki je še dodatno prizadela že tako nasičeno panogo. Akihabara je namreč znana po številnih tovrstnih igralnicah, Zgradba 2 pa je zgolj ena od mnogih Seginih poslovalnic v temu predelu mesta. Osebje igralnice se je ob tem iz srca zahvalilo oboževalcem za vse obiske in podporo v 17 letih njenega delovanja.


Prijavi napako v članku