Računalništvo, telefonija
22.03.2012 17:07
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sedmo srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike

Sedmo srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike
Sedmo srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike

Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij (CT3) v sodelovanju z društvom ACM (Association for Computing Machinery ) Slovenija in partnerji 24. marca 2012 organizira že sedmo Tekmovanje ACM iz računalništva in informatike. Namen tekmovanja je tako povečati zanimanje za področje računalništva in informatike ter produkcijo izobraževalnih vsebin med učenci in dijaki, kot tudi nagraditi najboljše ter jim omogočiti nadaljnjo pot na teh zanimivih področjih.

Društvo ACM in CT3, ki deluje v okviru Inštituta »Jožef Stefan«, organizirata tekmovanje v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko ter Fakulteto za matematiko in fiziko ter Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru ter Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Tekmovanje bo potekalo na Institutu »Jožef Stefan«, Fakulteti za računalništvo in informatiko ter Fakulteti za matematiko in fiziko v soboto, 24. marca 2012. Otvoritev tekmovanja bo ob 9.15 uri v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan«.

Tekmovanje poteka v treh težavnostnih skupinah. Tekmovalec se lahko prijavi v katerokoli od teh treh skupin ne glede na to, kateri letnik srednje šole obiskuje. Pogoj pa je uspešna udeležba na šolskem tekmovanju, ki so ga izvedli 27. januarja letos. Poleg osnovnega programerskega tekmovanja bodo potekala še sledeča tekmovanja: Tekmovanje programov – Kamen, papir, škarje, Tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij in Tekmovanje v izobraževalnih video posnetkih.

Na sedmem tekmovanju je prijavljen 201 tekmovalec v programiranju, 104 ustvarjalci pa so sodelovali pri izdelavi 29 izobraževalnih videoposnetkov.

Razglasitev zmagovalcev in podelitev praktičnih nagrad bo potekala isti dan, 24. marca ob 18. uri v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan«.


Prijavi napako v članku