Triki in nasveti
29.12.2012 11:59
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sedem spletnih storitev za izdelavo lažnih e-poštnih naslovov

Če e-poštni predal potrebujemo zgolj za registracijo na določeni spletni strani ali pošiljanje sporočil osebam, ki nam niso ravno pri srcu, imamo na svetovnem spletu bogato paleto ponudnikov, ki brezplačno ponujajo storitev izdelave lažnega e-poštnega naslova.
10 Minute Mail
10 Minute Mail

Ko spletni strani ob registraciji zaupamo svoj elektronski naslov, lahko le držimo pesti, da nas ta ne bo kasneje „bombardirala“ z reklamnimi oglasi. Nekoliko bolj ozaveščeni uporabniki si zato za ta namen ustvarijo „lažen“ elektronski poštni predal, ki ga uporabljajo tudi za namene pošiljanja elektronskih sporočil osebam, ki jim niso ravno pri srcu. Še bolje pa bo, da si za te namene s pomočjo spletnih storitev ustvarimo začasni e-poštni naslov, ki ima omejen „rok trajanja“. V nadaljevanju si poglejmo sedem ponudnikov tovrstnih storitev, ki so med uporabniki najbolj priljubljeni.

GuerrillaMail

Spletna storitev GuerrillaMail (http://goo.gl/GHUOd) omogoča hitro izdelavo „lažnega“ elektronskega poštnega naslova. Tu imamo na izbiro kar sedem različnih domen in celo možnost pošiljanja priponk. Za dostop do e-poštnega predala GuerrillaMail zadošča le vpis e-poštnega naslova, na voljo pa imamo celo možnost uporabe psevdonimov. Vsa prejeta in poslana e-sporočila se samodejno izbrišejo v dobri uri.

10 Minute Mail

Elektronski poštni predal 10 Minute Mail (http://goo.gl/YRN20) je med uporabniki zdaleč najbolj priljubljen, saj omogoča izdelavo e-poštnih naslovov z 10-minutno veljavnostjo. V primeru, da ponujeni čas ne zadošča, lahko veljavnost poštnemu predalu podaljšamo za dodatnih 10 minut s klikom na gumb oziroma povezavo „Give me 10 more minutes“.

FakeInbox

Spletna storitev FakeInbox (http://goo.gl/aa22I) je v osnovi povsem enaka storitvi 10 Minute Mail, le da tu veljavnost e-poštnega naslova „znaša“ 60 minut. V primeru, da ponujeni čas ne zadošča, lahko veljavnost poštnemu predalu podaljšamo za dodatnih 60 minut s klikom na gumb „Give me full 60 Minutes again“.

MailCatch

Spletna storitev MailCatch (http://goo.gl/cmSu3) nam ob vstopu na spletno stran samodejno dodeli naključen elektronski naslov z domeno mailcatch.com. Tega potrebujemo za dostop do e-poštnega predala, enako kot pri storitvi GuerrillaMail, le da tu na prejeta sporočila ne moremo odgovarjati. Spletna storitev MailCatch prejeta sporočila samodejno izbriše že po nekaj urah oziroma najkasneje po nekaj dneh.

Airmail

Storitev Airmail (http://goo.gl/i2TJI) nam s klikom na gumb „Get Temporary Email“ samodejno generira začasni elektronski poštni naslov. Tu gre za napredno e-poštno storitev, saj nam prejeto e-sporočilo naznani z zvočnim opozorilom, e-pošto pa lahko s kopiranjem URL naslova pregledujemo na katerem koli spletnem brskalniku. Poštni predal se bo samodejno izbrisal, če ga v enem dnevu ne bomo odprli vsaj enkrat.


EasyTrashMail

EasyTrashMail (http://goo.gl/4bIcc) omogoča prejemanje e-sporočil z lažnega elektronskega poštnega naslova na „pravega“, zato moramo tega tudi vpisati ob registraciji. Lažni poštni predal z domeno easytrashmail.com lahko obdržimo od 15 minut pa vse do enega meseca. Poštni predal se bo samodejno izbrisal, če ga v enem dnevu ne bomo odprli vsaj enkrat.

Mailnesia

Spletna storitev Mailnesia (http://goo.gl/w02Wq) omogoča pridobitev stalnega lažnega naslova, pri čemer samodejno briše prejeta sporočila. Mailnesia je na voljo v kar devetih jezikih, nudi polno podporo za spletni programski jezik HTML in omogoča „klikanje“ na povezave za aktivacijo spletnih strani oziroma bo celo sama poskrbela za aktivacijo. V okviru te spletne storitve žal ni mogoče odgovarjati na prejeta e-sporočila.


Pomembno opozorilo: Zgoraj naštetih spletnih storitev ne smemo v nobenem primeru uporabljati za pošiljanje zaupnih informacij in podatkov, kot so uporabniška imena in gesla, življenjepisi in podobno, saj ne vemo, kaj ti ponudniki počnejo s sporočili uporabnikov.


Prijavi napako v članku