Računalništvo, telefonija
23.12.2020 09:42

Deli z drugimi:

Share

Še vedno nimate pametne ure?

.. Leto se počasi poslavlja in če ste ena tistih oseb, ki še nimajo pametne ure, je to lahko odlično izhodišče za nakup. Ko boste spoznali njene prednosti, vam bo zlezla pod kožo ..
Še vedno nimate pametne ure?
Še vedno nimate pametne ure?

Pametne ure, zapestnice ali polnilci za telefone so lahko v tem času izvrstno darilo, s katerim presenetite svojce. Zakaj se ne bi v novo leto podali s katero izmed nosljivih naprav, ki jih enostavno povežete s pametnim telefonom, in kar naenkrat imate dostop do kupa podatkov o svojih aktivnostih in še mnogo več. Pametna ura bo poleg vseh ostalih funkcij skrbela tudi za zdravje.

Zmotno je mišljenje, da morate za tovrstne naprave zapraviti celo premoženje. Danes ogromno funkcij omogoča tudi ura za okoli 30 evrov.

Pametna ura, ki meri telesno temperaturo

Pametna ura Xplore XP6217 je za tiste, ki želijo nadgraditi funkcije pametne zapestnice iste blagovne znamke. Opremljena je s tehnologijo Bluetooth 5.0 in velikim, 3,8-centimetrskim HD zaslonom na dotik. Zakaj je med drugim posebna? Poleg merjenja srčnega utripa meri tudi telesno temperaturo uporabnika, kar je v času koronavirusa še toliko bolj priročno. Tako kot zapestnica, tudi ura na zaslonu prikazuje čas, datum, korake, prevoženo razdaljo, porabljene kalorije in še kaj. Ko jo povežete s pametnim telefonom, boste nanjo prejemali vsa obvestila, tako da zagotovo ničesar ne boste zamudili.

Aplikacija Fit cloud pro spremlja fizično aktivnost, vi pa imate nad tem dnevni, tedenski in mesečni pregled. Pri proizvajalcu pravijo, da bo eno polnjenje 240 mAh baterije zadostovalo za do 9 dni uporabe. Pametna ura XP6217 je tudi vodoodporna (IP67), težka pa je borih 55 gramov.

Prav tako jo lahko uporabite kot sprožilec fotoaparata oziroma kamere na pametnem telefonu, vklopite lahko tudi opozorilo hidracije. Uporabnih funkcij je ogromno, vi pa se odločite, katere so vam najbolj všeč in izkoristite njihove prednosti.

Napajalniki, ki jim ni para

Potrebujete brezžični napajalnik za mobilno napravo? Za telefon ali konec koncev za pametno uro? Zdaj prihajajo na trg prvi mobilni telefoni brez priloženega polnilnika in kot kaže, se bo trend nadaljeval, zato je morda pametno razmisliti o nakupu le-tega.

Hitri brezžični polnilnik znamke Xplore je naprava, ki omogoča napajanje katerekoli mobilne naprave, združljive z brezžičnim polnilnim sistemom. Polnilnik XP293 je, tako kot vsi polnilniki blagovne znamke Xplore, QI certificiran in ponuja večjo polnilno površino ter bolj učinkovito brezžično polnjenje brez pregrevanja pametnega telefona. Paket vključuje tudi kabel in polnilnik USB za napajanje postaje.

Če iščete zmogljiv in hiter žični polnilnik, ne morete zgrešiti z Xplore XP2880 s skupno močjo kar 65W. Univerzalni polnilnik s priloženim meter dolgim kablom USB-C na tip USB-C bo zlahka hitro in kakovostno napolnil baterijo vašega prenosnika, pametnega telefona ali ure z vrati USB Type-C. Opremljen je tudi z dvema izhodoma USB-A, ki omogočata hitro polnjenje in je idealen tako za domačo uporabo kot za potovanja. Enostavno ga priključite in začnite, polnilnik pa samodejno zaznava napetost in moč s pomočjo tehnologije Power Delivery, kar pomeni, da napetost deli glede na napravo, ki jo polni. Prav tako je opremljen z zaščito pred preobremenitvijo in kratkim stikom.

Najnovejši, najhitrejši …

Sicer pa v spletni trgovini www.shopi.eu najdete vrsto različnih polnilnikov, tako žičnih kot brezžičnih. Vsi se lahko pohvalijo s Ql standardom in tehnologijo Power Delivery. Narejeni so po najnovejših standardih, poleg polnilnika pa je vedno priložen tudi kabel. Najzmogljivejši bodo najnovejše mobilne naprave, kot je na primer Apple 12, v pičle pol ure napolnili do zavidljivih 80 %.

Na www.shopi.eu najdete poleg pestre izbire polnilnikov za dom tudi polnilnike za v avto. Saj veste, kako je z baterijami telefona: ko jih najbolj potrebujemo, nam postrežejo z najnižjimi odstotki napolnjenosti. Polnilnik, ki ga imate pri roki tudi ko ste na poti, lahko reši vaš dan.

Več na www.shopi.eu. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več