Računalništvo, telefonija
21.06.2017 16:52
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam obetajo prenosniki z upogljivimi zasloni?

Se nam obetajo prenosniki z upogljivimi zasloni?
Se nam obetajo prenosniki z upogljivimi zasloni?

Svet računalništva bi bil zagotovo precej lepši, če bi vodilna podjetja vsaj malenkostno bolj prisluhnila željam uporabnikov. Kot kaže, bi se to lahko kmalu zgodilo pri podjetju Lenovo, saj je predstavilo koncept prenosnega računalnika, ki je mnoge pustil brez besed. Gre za inovativni prenosni računalnik, ki je opremljen z zaslonom, ki je popolnoma upogljiv, kar pomeni, da je lahko precej večji kot doslej brez potrebe, da bi se povečale dimenzije prenosnika.

Čeprav je prenosnik videti povsem futuristično, nanj po vsej verjetnosti ne bo treba čakati dolgo. Tovrstna tehnologija naj bi bila namreč nared za množično uporabo že od leta 2019 naprej. Ta tehnologija bo seveda na voljo tudi za pametne telefone in druge mobilne naprave.

Pri podjetju Lenovo ne gledajo zgolj na to, da bodo prenosni računalniki opremljeni z upogljivimi zasloni, ampak tudi na to, da bodo postali uporabnikom prijaznejši. Ti bodo namreč omogočili uporabo naprednih zvočnih ukazov ter vnos podatkov z uporabo digitalnega peresa. Tu bo po vsej verjetnosti mogoče uporabljati tudi običajne predmete, kot so na primer običajni svinčniki, šestila, kemični svinčniki in še mnogo več.

Čeprav gre pri novem prenosniku zgolj za prototip, pri Lenovu verjamejo, da bo njihov izdelek kmalu postal resničnost.


Prijavi napako v članku