Igre
19.10.2020 13:55
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam obeta tudi PS5 Slim?

Igralna konzola Sony PlayStation 5 Slim naj bi bila precej bolj kompaktna v primerjavi z zdajšnjo različico.
Igralna konzola Sony PlayStation 5 Slim naj bi bila precej bolj kompaktna v primerjavi z zdajšnjo različico.

Ljubitelji konzolnih iger, ki so pred kratkim pohiteli s prednaročili, bodo kmalu prejeli novo igralno konzolo PlayStation 5, ki je precej boljša od njene predhodnice. Ljubiteljem konzolnih iger bosta na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom bo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa bo vrednotena na 399 evrov.

Ena izmed »posebnosti« igralne konzole PlayStation 5 je tudi v tem, da gre za eno izmed največjih konzol modernega časa. Ta namreč meri kar 390 (višina) x 260 (globina) x 104 (širina) milimetrov. Glavni »krivec« za to je hladilni ventilator. Inženirji podjetja Sony naj bi se za to potezo odločili predvsem zaradi tega, ker naj bi uporaba enega ventilatorja omogočila enostavno oblikovanje in zmanjšanje proizvodnih stroškov.

Ker vsi ljubitelji iger niso navdušeni nad velikostjo igralne konzole PlayStation 5, naj bi inženirji podjetja Sony že pripravljali kompaktnejšo različico novosti. Tu naj bi šlo za igralno konzolo s prodajno oznako PlayStation 5 Slim, ki naj bi bila nared za prodajo čez okoli dve leti. Ta naj bi bila opremljena z dvema manjšima ventilatorjema. Če pa bo novost temeljila na osnovi prihajajočega procesorja AMD, izdelanega s pomočjo 5-nanometrske tehnologije, bi lahko zadoščal tudi zgolj en manjši ventilator.

Več o kompaktnejši igralni konzoli PlayStation 5 Slim bo zagotovo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku