Računalništvo, telefonija
09.08.2009 13:32

Deli z drugimi:

Share

Še hitrejši OpenGL

Nova različica grafičnega standarda OpenGL obeta veliko!
Nova različica grafičnega standarda OpenGL obeta veliko!

Člani konzorcija Khronos Group so najvili novo različico grafičnega standarda OpenGL, pri pripravi katerega so sodelovala vsa vidnejša računalniška podjetja, kot so AMD, Nvidia, Apple, Intel in IBM ter celo finski gigant mobilne telefonije Nokia. Prenovljeni grafični standard OpenGL 3.2 prinaša vrsto novih funkcionalnosti, ki izboljšujejo tako kakovost prikaza grafičnih vsebin kot tudi preračunavanje tridimenzionalnih grafičnih oblik.

Medtem ko je grafični standard OpenGL pomemben predvsem za računalniške sisteme Mac OS X in Linux, se vse bolj uveljavlja tudi na področju prenosnih večpredstavnostnih naprav. Člani konzorcija Khronos Group so ob predstavitvi novega grafičnega standarda še poudarili, da je trenutno v uporabi kar dobrih 150 milijonov grafičnih kartic, ki so v polni meri združljive z njihovim standardom.

Prenovljeni grafični standard OpenGL 3.2 pa lahko že preizkusijo uporabniki grafičnih kartic Nvidia, in sicer na platformah Windows, Linux, FreeBSD in Solaris. Poskusni gonilniki so na voljo na spletni strani Nvidia.


Prijavi napako v članku