Računalništvo, telefonija
04.05.2020 13:08
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še ena slaba novica za uporabnike Applovih naprav!

Storitev Valve SteamVR ni več podprta za operacijske sisteme macOS.
Storitev Valve SteamVR ni več podprta za operacijske sisteme macOS.

Navidezna resničnost nam danes omogoča, da stopimo iz lastne dnevne sobe v povsem nov svet. Toda v večini primerov je izkušnja zgolj vizualna in zvočna. Občutek imamo, da smo v drugem svetu, vendar ne moremo vedno imeti zadovoljive interakcije s predmeti, ki jih tam dejansko vidimo. To pomanjkljivost je v določeni meri odpravilo podjetje Valve s storitvijo SteamVR, saj ponuja najboljšo možno izkušnjo, zato lahko ljubitelji iger priljubljene naslove igrajo tako, kot jim ustreza – sede ali stoje.

Na žalost priljubljena storitev SteamVR ne bo več na voljo uporabnikom naprav Apple z operacijskim sistemom macOS, saj mu je podjetje Valve nedavno odreklo podporo. Ta možnost je bila uporabnikom Applovih naprav sicer ponujena v uporabo leta 2017, od sedaj naprej pa bodo ti lahko uporabljali le še zastarelo programsko opremo namenjeno storitvi SteamVR. Čeprav pri podjetju Valve razlogov za opustitev podpore za mobilni operacijski sistem macOS niso razkrili, je mnogim jasno, da Applovi računalniki niso primarno namenjeni igram.

Podjetje Valve bo storitev SteamVR še naprej ponujalo uporabnikom osebnih računalnikov Windows in Linux. Pri tem sicer velja omeniti, da naj bi pri podjetju Apple že dlje časa razvijali lastno rešitev za navidezno resničnost, vključno z namenskimi očali. Kdaj pa bo to na voljo končnim uporabnikom, pa vsaj trenutno ni znano.


Prijavi napako v članku