Računalništvo, telefonija
31.08.2017 07:38

Deli z drugimi:

Share

Še en hud udarec za Windows Phone!

Windows Phone lahko resnično reši le še čudež!
Windows Phone lahko resnično reši le še čudež!

Verjetno ni več skrivnost, da povpraševanje po mobilnih napravah z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone pada s svetlobno hitrostjo. V prvem tromesečju letošnjega leta se je namreč prodaja v Združenih državah Amerike zmanjšala za preračunanih 670 milijonov evrov v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu, ko je prodaja znašala zgolj preračunanih 675 milijonov evrov. Z drugimi besedami povedano to pomeni, da je ameriškim trgovcem v letu 2017 skupno uspelo prodati le za preračunanih 4,6 milijonov evrov mobilnih naprav Windows Phone, kar je zanemarljivo malo v primerjavi s celotno konkurenco.

Pred kratkim pa je mobilna platforma Windows Phone doživela še en hud udarec. Vodstvo newyorške policije je namreč sprejelo določitev, da zastarele pametne telefone Windows Phone nadomesti z novejšimi, ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema iOS. Skupaj bodo zamenjali več kot 36 tisoč pametnih mobilnih telefonov, ključni razlog za to pa je večja varnost in boljša združljivost z sodobnimi operacijskimi sistemi. Pametni mobilni telefoni Nokia Lumia 830 in Nokia Lumia 640 X ter operacijski sistem Windows 8.1 s strani podjetja Microsoft niso več podprti, mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile pa ni med najbolj varnimi, saj so strokovnjaki v njegovi kodi že odkrili številne varnostne pomanjkljivosti.

Vodstvo newyorške policije bo zastarele pametne mobilne telefone Nokia Lumia 830 in Nokia Lumia 640 X nadomestilo s pametni mi mobilnimi telefoni iPhone 6 in iPhone 6S. Ti bodo namreč policistom zagotavljali najvišjo varnost pri komunikaciji, hkrati pa bodo oba mobilna telefona kmalu deležna posodobitve na najnovejši mobilni operacijski sistem iOS 11.


Prijavi napako v članku