Računalništvo, telefonija
11.04.2018 07:40
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še en hud udarec za kriptovalute! Je njihova vrednost ponovno ogrožena?

Indijska centralna banka je doslej prebivalce že večkrat opozorila o tveganjih trgovanja s kriptovalutami.
Indijska centralna banka je doslej prebivalce že večkrat opozorila o tveganjih trgovanja s kriptovalutami.

Kriptovaluta Bitcoin je verjetno najbolj priljubljena med vsemi kriptovalutami, saj se zanjo iz dneva v dan zanima vedno več ljudi. Dolgo je do kriptovalut na splošno veljal nekakšen odpor, zdaj pa se stanje spreminja in Bitcoin sprejemajo tudi tisti, ki so bili včasih odločno proti. Med njimi pa zagotovo ne bomo našli izvršnega odbora indijske centralne banke, saj njegovi člani na nedavni konferenci na račun Bitcoina in drugih kriptovalut niso imeli niti ene prijazne besede.

Nova uredba indijske centralne banke prepoveduje uporabo poslovnih bank za opravljanje kakršnikoli storitev, ki so povezane s kriptovalutami, pri čemer se omejitev nanaša tako na posameznike kot na podjetja. To dejansko pomeni, da prebivalci Indije ne morejo več kupiti kriptovalut neposredno z uporabo njihovega bančnega računa ali zamenjati navidezni denar v resničnega. Vsi ki pa že imajo v lasti kriptovaluto, jih bodo morali zamenjati za pravi denar.

Indijska centralna banka je doslej prebivalce že večkrat opozorila o tveganjih trgovanja s kriptovalutami, a ker to ni zaleglo, so se odločili za precej bolj drastičen ukrep. Poleg tega želijo z njim zaščititi potrošnike, ohraniti integriteto finančnih trgov in preprečevanje pranja denarja. Od sedaj naprej bodo morali vsi prebivalci Indije, ki bodo želeli kupiti ali prodati kriptovalute, to početi izključno na lastno odgovornost in seveda izven bančnega sistema države.

Nedvomno pa bo zanimivo spremljati, kako se bodo na odločitev indijske centralne banke odzvali trgi kriptovalut. Mnogi poznavalci se bojijo, da bodo te morda ponovno pričele izgubljati na vrednosti, največ pa bodo seveda izgubili tisti, ki so vanje vložili denar ravno pred kratkim.


Prijavi napako v članku