Računalništvo, telefonija
27.01.2020 13:41

Deli z drugimi:

Share

Še ena brezplačna pisava za zahtevnejše programerje!

Pisava za programiranje JetBrains Mono je že navdušila mnoge!
Pisava za programiranje JetBrains Mono je že navdušila mnoge!

Lani jeseni je podjetje Microsoft ponudilo v prenov namensko pisavo Cascadia Code, ki je namenjena naprednejšim razvijalcem programske opreme. Tu je šlo za pisavo, ki omogoča enostavno branje vrstic programske kode, s posebej pa je bil prilagojen branju večjega števila znakov ter znakov nejasnih oblik. Nedavno pa se je na spletu pojavila še ena pisava, ki je odprtokodna in prinaša še nekaj dodatnih prednosti za programerje.

Odprtokodna programska pisava JetBrains Mono (https://www.jetbrains.com/lp/mono/) namreč poenostavlja branje daljših vrstic kode, ki se postavijo v navpično lego. Poleg tega ima na voljo 138 programskih enot, posebej prilagojenih za programiranje ter podpira kar 145 svetovnih jezikov, med njimi seveda tudi slovenski. Pisava za programiranje JetBrains Mono za nameček omogoča tudi lažje razlikovanje med znaki “1”, “l” in “I”.

Odprtokodno pisavo JetBrains Mono je brezplačno že mogoče prenesti s spletne povezave https://www.jetbrains.com/lp/mono/. Navodila o tem, kako pisavo namestiti na vaš računalnik, pa so objavljena na povezavi https://www.jetbrains.com/lp/mono/#how-to-install.


Prijavi napako v članku