Računalništvo, telefonija
23.01.2021 11:27
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še boljši zasloni OLED za prenosnike!

Zasloni OLED za prenosne računalnike bodo kmalu postali še boljši!
Zasloni OLED za prenosne računalnike bodo kmalu postali še boljši!

Podjetje Samsung je bil prvi proizvajalec prenosnikov na svetu, ki je svoje izdelke, namenjene redni prodaji, pričel opremljati z organskimi zasloni OLED. Uporabo tovrstnih zaslonov prinaša številne prednosti, predvsem pa bogate barve, vključno z globoko črno, in zmanjšano zamegljenost gibanja ter boljšo svetilnost in energijsko varčnost Zato ne preseneča, da so zasloni OLED zelo priljubljeni predvsem med uporabniki prenosnih računalnikov.

Kljub temu naprednejši uporabniki prenosnikov OLED niso zadovoljni s frekvenco osveževanja zaslonov OLED. Ta namreč trenutno zanaša zgolj 60 sličic na sekundo, kar pa seveda ni dovolj za zahtevnejša opravila, večpredstavnost in igralne računalniških iger. Na srečo pa se bo to spremenilo kmalu, saj je podjetje Samsung Display napovedalo prihod zaslonov OLED, ki se bodo ponašali s frekvenco osveževanja 90 hercev, kar bo seveda razveselilo mnoge.

Novi zasloni OLED z višjo frekvenco osveževanja slike bodo na voljo Marca, sprva pa bodo na voljo le zasloni s 35,6-centimetrsko oziroma 14 palčno diagonalo. Čeprav zasloni OLED za prenosne računalnike vsaj po frekvenci osveževanja slike se še ne morejo kosati s klasičnimi zasloni, so pri podjetju Samsung Display prepričani, da že čez nekaj let temu ne bo več tako.


Prijavi napako v članku