Računalništvo, telefonija
08.01.2016 13:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se bodo klasične ročne ure kmalu poslovile?

Pametna ročna ura Casio WSD-F10 je navdušila obiskovalce sejma CES 2016.
Pametna ročna ura Casio WSD-F10 je navdušila obiskovalce sejma CES 2016.

Vodilni svetovni proizvajalec ročnih ur Casio je s predstavitvijo novega izdelka na letošnjem sejmu potrošniške elektronike CES 2016 nakazal, da bi se lahko klasične ročne ure kmalu poslovile. Japonski gigant je namreč pripravil svojo prvo pametno ročno uro, ki temelji na osnovi mobilne platforme Google Android Wear. Pametna ročna ura Casio WSD-F10 je primarno namenjena športnikom in rekreativcem, brez težav pa bo navdušila tudi ljubitelje sodobnih tehnoloških izdelkov.

Pametna ročna ura Casio WSD-F10 je za nameček celo združljiva z ameriškim vojaškim standardom MIL-STD 810G, kar pomeni, da jo lahko brez težav uporabljamo tudi pod vodo, in sicer do globine 50 metrov. Novost se lahko še pobaha z 1,32-palčnim (3,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 320 x 320 slikovnih točk, baterija pa zagotavlja dober dan avtonomije. V pametno ročno uro Casio WSD-F10 so inženirji vgradili še kompas, barometer, višinomer in pospeškomer ter brezžični povezavi Bluetooth 4.1 in WiFi. Za lažje upravljanje pa so na voljo trije fizični gumbi na desni strani ohišja pametne ročne ure.

Na pametni ročni uri Casio WSD-F10 je prednameščena bogata paleta mobilnih aplikacij, kot so MyRadar, RunKeeper, ViewRanger in YamaPi, preostale mobilne aplikacije pa lahko uporabnik namesti s portala Google Play. Novost vsega skupaj meri 61,7 x 56,4 x 15,7 milimetra in tehta 93 gramov, naprodaj pa bo v mesecu aprilu, in sicer v črni, rdeči, zeleni in oranžni barvi. Inovativna, nadvse zanimiva pametna ročna ura Casio WSD-F10 pričakovano ne bo ravno poceni, saj bo v Združenih državah Amerike naprodaj za okoli preračunanih 460 evrov.


Prijavi napako v članku