Slika, tv, avdio
24.01.2021 12:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se bo Netflix kmalu podražil?

Epidemija je spremenila marsikaj, tudi število naročnikov na Netflix, saj so se uporabniki množično prijavljali, ko zaradi strogih ukrepov niso imeli praktično kaj za početi.
Se bo Netflix kaj kmalu podražil?
Se bo Netflix kaj kmalu podražil?

Vendar pa to najverjetneje ni edina sprememba, ki jo je povzročila epidemija.

Netflix in ostale priljubljene storitve za predvajanje videovsebin na zahtevo naj bi se kmalu podražile.

Težava je namreč nastala, ko je naenkrat preveč ljudi posedalo doma in uporabljajo internet za pretočne vsebine, kar je zelo obremenilo internetne ponudnike po vsem svetu. Nekateri so slabšo kvaliteto predvajanja občutili tudi v Sloveniji.

V ZDA so zato internetni ponudniki storitev napovedali, da bodo lahko kaj kmalu začeli zaračunavati dodatne stroške spletnim velikanom kot so Netflix, Hulu, YouTube … saj se vsi spreminjajo v praktično televizijske platforme, ki prenašajo neverjetne količine podatkov, pri tem pa potrebujejo hitro internetno povezavo. Uporabniku zaradi teh tako rekoč ni več potrebno gledati oglasov, kaj šele izbirati TV programov, saj vse dobijo na enem mestu.

Ti stroški pa naj bi bili neposredno zaračunani ponudnikom (posredno pa potrošnikom). Ponudnik bi tako moral na mesec plačevati višji strošek za internetno povezavo, ker pa bi to predstavljajo višji strošek podjetja, bi bili primorani potrošnikom dvignili cene za mesečne naročnine.


Prijavi napako v članku