Računalništvo, telefonija
28.02.2012 18:19

Deli z drugimi:

Share

Sapphire-ov najmanjši PC dobi apu!

Najnovejša AMD-jeva kombinirana grafična in procesorska tehnologija daje Mini PC-ju prednost pri domači in pisarniški rabi ter celo pri igrah.
Sapphire_MiniPC-Edge_HD3_Box
Sapphire_MiniPC-Edge_HD3_Box

Uspeh svojega prvega Mini PC-ja, ki je bil oklican za najmanjši PC na svetu SAPPHIRE Technology – vodilni svetovni proizvajalec in dobavitelj grafičnih kartic, osnovnih plošč in multimedijskih rešitev za PC, nadaljuje s predstavitvijo novega modela – SAPPHIRE EDGEHD3, ki temelji na AMD-jevi tehnologiji APU, ki je vodilna v industriji.

APPHIRE EDGE-HD3 si s predhodnimi modeli deli enako vitko in elegantno obliko, a prinaša izboljšane grafične zmožnosti ter višjo zmogljivost jedra, zahvaljujoč vpeljavi najnovejše AMD-jeve tehnologije E450 APU. S prostornino manj kot pol litra je manjši in tanjši od večine brezžičnih dostopnih točk – pravzaprav je primerljiv z velikostjo mehko vezane knjige! Zaradi svoje elegantne zasnove ter preprostega podnožnega stojala se prilega tako televizorju kot poslovnemu monitorju, poleg tega pa zavzame minimalno količino prostora na mizi ali polici.

Kljub svoji majhnosti je SAPPHIRE EDGE-HD3 popolnoma dovršen PC za domačo, izobraževalno ali poslovno rabo. Doma je s svojo kompaktno velikostjo dobrodošla zamenjava za okoren tradicionalen PC, bodisi pri brskanju po internetu, otrokovih domačih nalogah ali domačih pisarniških opravilih, pri čemer je mnogo aplikacij pospešenih z njegovo najmodernejšo tehnologijo. Njegove HD video zmožnosti omogočajo gladko pretakanje video vsebin preko HDMI do televizorja ali monitorja, njegova elegantna zasnova pa polepša tako dnevno kot delovno sobo.

Pri poslovni rabi tehnologija stream procesiranja v SAPPHIRE EDGE-HD3 pospešuje pisarniška opravila in mnoge poslovne aplikacije, pri tem pa zavzema le delček prostora, ki bi ga sicer zasedel običajen PC – ter pri tem porabi večkratno manj elektrike. Za izobraževalne namene je več kot zmožen hkrati poganjati potrebne aplikacije, njegova majhnost pa omogoča preprosto prenašanje med različnimi lokacijami, če je to potrebno. V obeh primerih je vgrajeno omreženje brezžično ali preko kabla lahko nastavljivo, prisotnost vtičnice za Kensington ključavnico pa poskrbi za zaščito proti nedovoljeni odstranitvi.

Priložnostni igralec bo nad SAPPHIRE EDGE-HD3 navdušen, saj brez truda poganja večino razširjenih iger, pa tudi internet ter bolj resne aplikacije. Za deljenje izkušenj s prijatelji se ga da z lahkoto prenašati in hitro združiti s televizorjem ali monitorjem. Celo za bolj zagnane obiskovalce LAN party-jev se bo lahko prenosljivi EDGE-HD3 izkazal za uporabno orožje v njihovem arzenalu.

Specifikacije SAPPHIRE EDGE-HD3 vključujejo AMD E450 APU, 4GB pomnilnika DDR3, 320GB trdi disk ter vgrajeno brezžično povezljivost, prav tako pa hitri LAN vhod, dva vhoda USB 3,0 in dva vhoda USB 2,0. Ima visokoločljivostno grafiko s polnim HD (1920×1080) HDMI vmesnikom (priložena sta tudi HDMI kabel in HDMI-DVI pretvornik) in pa izhodom za VGA monitor. Ima tudi vgrajen avdio z vtičnicama mic-in in line-out.

Družina SAPPHIRE Mini PC ima na področju energijske varčnosti najboljše ocene. S porabo manj kot 30W celo pod obremenitvijo, porabijo člani družine SAPPHIRE Mini PC okoli 10-krat manj energije kot običajni namizni PC – ter manj od večine prenosnikov – s čimer so ena od najbolj zelenih računalniških rešitev. Že samo prihranek na elektriki in prostoru utegne mnogim podjetjem upravičiti prehod na Mini PC.

SAPPHIRE EDGE-HD3 Mini PC je idealen za vključitev v pisarniško ali izobraževalno okolje. Končni uporabnik ali sistemski integrator ima prosto izbiro glede tipkovnice in miške, ki sta lahko tako brezžični kot priklopljeni preko USB.

Novi SAPPHIRE EDGE-HD3 je združljiv z Microsoft Windows 7, Vista ali Windows XP. Vsi ustrezni gonilniki so priskrbljeni na CD-ju.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku