Računalništvo, telefonija
10.02.2010 09:25
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sanwa Newtec PrePeat RP-3100 – tiskalnik brez črnila, tonerja in papirja

Sanwa Newtec PrePeat RP-3100 – evolucija tiskalnika!
Sanwa Newtec PrePeat RP-3100 – evolucija tiskalnika!

V kolikor tiskalnik ne uporablja tonerja, ne črnila in niti papirja, ga lahko še imenujemo tiskalnik? Seveda, v kolikor gre za najnovejši izdelek podjetja Sanwa Newtec. Tiskalnik PrePeat RP-3100 je v celoti izdelan iz reciklirane plastike in se lahko pobaha tako z ekološkim delovanjem kot tudi z ekstremno nizkimi stroški izpisa.

Tiskalnik PrePeat RP-3100 podjetja Sanwa Newtec namesto običajnega papirja uporablja plastični »papir«, ki ga lahko ponovno uporabimo do tisočkrat. V kolikor nanj natisnemo vsebino in jo po določenem času ne potrebujemo več, list enostavno vstavimo ponovno v tiskalnik, ki poskrbi za samodejni izbris vsebine in preko termičnih glav »natisne« novo.

Ekološkemu tiskalniku PrePeat RP-3100 podjetja Sanwa Newtec, ki sicer tiska le v črno-beli tehniki, lahko štejemo v slabost le ceno. Zanj je na Daljnem vzhodu potrebno odšteti kar vrtoglavih 3.650 evrov. K ceni tiskalnika je potrebno dodati še slabe 3,5 evre za plastični list. Čeprav se slednjega lahko ponovno uporabi do tisočkrat, je njegova cena še vedno previsoka.


Prijavi napako v članku