Strojna oprema
17.08.2005 06:33
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sanjski Alienware Aurora ALX


Alienware Aurora ALX.

Podjetje Alienware, ki je širši javnosti poznano po zmogljivih osebnih računalnikih in delovnih postajah, je za igričarsko prireditev QuakeCon pripravilo računalniški sistem Aurora ALX, ki velja za najzmogljivejšega na tržišču.

Alienware je za priložnost pripravil dve različici zmogljive novosti. V prvi “zverini” je tiktakal 64-bitni procesor AMD Athlon 64 FX-57 frekvence 2,80 GHz z 2.000 MHz zunanjim vodilom FSB, medtem ko si je druga različica lastila dvojedrni mlinček Athlon 64 X2 4800+ frekvence 2.4GHz z 2 MB drugonivojskega pomnilnika L2 (1 MB na procesorsko jedro).

Zmogljiv mlinček je povezoval z ostalimi računalniškimi komponentami sistemski nabor nVidia nForce4 SLI x16, ki danes predstavlja najpopolnejšo rešitev za procesorje najvišjega cenovnega razreda. Bogata strojna oprema je obsegala še nizkolatenčni pomnilnik DDR kapacitete 1 GB (razširljiv do 2 GB), 1-TB trdega diska s hitrim podatkovnim vodilom S-ATA 2, zvočno kartico Sound Blaster Audigy 2 ZS s 7.1-kanalnim zvočnim sistemom, optično zapisovalno enoto DVD ter gigabitno mrežno kartico. Poganjanje grafično zahtevne računalniške igre Quake 4 je Alienware zaupal dvema grafičnima karticama nVidia GeForce 7800 GTX vezanima v SLI načinu s 256 MB hitrega grafičnega pomnilnika GDDR3.

Sanjsko Auroro ALX je na svetovno igričarsko prireditev QuakeCon pripeljal direktor marketinga Alienware Brian Joyce, ki je ob priložnosti poudaril, da igričarji lahko dosežejo dobre igralne rezultate le s pomočjo zmogljive in zanesljive računalniške opreme. Sanjski računalnik Alienware Aurora ALX je že mogoče kupiti v prosti prodaji, za osnovno različico pa bo potrebno odšteti skoraj poldrugi milijon slovenskih tolarjev.


Prijavi napako v članku