Prenosni računalniki
10.02.2011 09:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samusng s prenovljeno tablico Galaxy Tab nad iPad 2

Vas je Samsung Galaxy Tab 2 prepričal?
Vas je Samsung Galaxy Tab 2 prepričal?

Applov tablični računalnik iPad je bil ključni dejavnik, ki je pripeljal do masovnega preboja tabličnih računalnikov na svetovni trg. Ker bo njegov naslednik, iPad 2, po vsej verjetnosti naprodaj že v drugi polovici aprila, so inženirji konkurenčnega podjetja Samsung pohiteli s pripravo druge generacije tabličnega računalnika Galaxy Tab. Novinec naj bi bil tehnološko precej bolj dovršen in zmogljiv kot zdajšnji model.

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 2 bo temeljil na osnovi zmogljivega in energijsko varčnega procesorja Nvidia Tegra 2 in bo imel na voljo gigabajt sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov bo na razpolago kar 64 gigabajtov prostora. Boljšo uporabniško izkušnjo bodo omogočili barometer, senzor stanja v dveh dimenzijah, giroskop in kompas. Na njem bo prednameščen mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread. Tega bo mogoče brez večjih težav nadgraditi na Android 3.0 Honeycomb.

Največja pridobitev tabličnega računalnika Samsung Galaxy Tab 2 bo zagotovo zaslon Super-AMOLED Plus s sedempalčno oziroma 17,8-centimetrsko diagonalo. Ta bo namreč lahko izrisoval slike z ločljivostjo kar 2.048 x 1.200 točk. Zaslon bo lahko v navezi s posebnimi očali prikazoval celo tridimenzionalne slike. Za zajem nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalna kamera ločljivosti osem milijonov točk, medtem ko bo za opravljanje videokonferenc na razpolago kamera ločljivosti treh milijonov točk. Povezljivost z zunanjim svetom bodo zagotavljale povezave 3G, Wi-Fi in Bluetooth.

Kljub izjemnim tehničnim lastnostim je prodajni uspeh tabličnega računalnika Samsung Galaxy Tab 2 zelo negotov. V ZDA so namreč kupci z zdajšnjim modelom precej nezadovoljni. Pred kratkim opravljena raziskava družbe ITG Investment Research je namreč pokazala, da so kupci doslej v povprečju vrnili kar 13 odstotkov kupljenih tabličnih računalnikov Galaxy Tab. V času lanskih novoletnih praznikov je bilo nezadovoljnih kupcev kar 16 odstotkov. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku