Telefoni
07.09.2018 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung z zložljivim telefonom

Samsung naj bi že nekaj časa delal na zložljivem telefonu
Samsung naj bi že nekaj časa delal na zložljivem telefonu

Prihodnost mobilne telefonije v zložljivih telefonih. Vsaj tako očitno razmišlja Samsung. V svojem poročilu so namreč dodali, da bo podjetje Samsung “vedno iskalo načine za izboljšavo telefonov v najnovejši tehnologiji, tudi v zložljivih OLED zaslonih”. Samsungov direktor za mobilne telefone DJ Koh je tako za javnost povedal, da bo podjetje v mesecu novembru predstavil zložljiv telefon na konferenci razvijalcev.

Ta stavek se naj bi nanašal na Samsungov najnovejši telefon, kateri naj bi po poročanju tujih medijev bil Galaxy X.

Podjetje je namreč načrte za tak telefon patentiralo že v letih 2016 in 2017.

“Podjetje naj bi telefon dalo v masovno proizvodnjo že novembra letos, kmalu za tem v decembu, pa naj bi telefoni že stali na prodajnih policah” je povedal Ron Mertens.

Sicer je podjetje na takem telefonu delalo že vse od leta 2011 dalje. Prvi ukrivljen zaslon smo ugledali v letu 2013, medtem ko je že dve leti kasneje prišla na tržišče nova generacija – Galaxy Edge.

Največjo težavo naj bi za sestavo fleksibilnega telefona povzročale komponente. Namreč, če le-te niso niti malo fleksibilne, oziroma se ne dajo upogibati, jih potem ne smejo vključiti v sam telefon. Naslednjo težavo pa predstavlja zaslon na dotik, kateri mora prenesti vso to prepogibanje.

Vsekakor pa tak telefon ne bo nizkega cenovnega razreda in bo zanj verjetno (vsaj na začetku prodaje) kar globoko pogledati v denarnico, saj bo šlo res za najnovejšo tehnologijo, uporabljeno na mikro ravni izdelave.


Prijavi napako v članku