Računalništvo, telefonija
15.12.2018 11:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung stavi vse na novi One UI

Uporabniški vmesnik Samsung One UI navdušuje v vseh pogledih.
Uporabniški vmesnik Samsung One UI navdušuje v vseh pogledih.

Na nedavni konferenci za razvijalce, ki je potekala v začetku novembra 2018 v San Franciscu, je Samsung javnosti prvič predstavil svoj novi uporabniški vmesnik za mobilne naprave imenovan One UI. Novost je bila pripravljena kot naslednik že nekoliko zastarelega uporabniškega vmesnika Samsung Experience, in sicer v sodelovanju s programerji podjetja Google in skupnostjo razvijalcev Android. Uporabniški vmesnik Samsung One UI dejansko prinaša preprostejši in bolj optimalen uporabniški vmesnik, pri čemer je najbolj pomembna vsebina na spodnji polovici zaslona. To drži predvsem za uporabniške menije in pojavna okna, ki naj bi prinesla izboljšanje uporabniške izkušnje in možnost uporabe mobilne naprave z eno roko.

Uporabniški vmesnik Samsung One UI za Android prinaša še druge zanimive možnost, kot so novega načina odklepanja mobilne naprave Android, programov za preoblikovanje ter celo možnost spreminjanja pisav, ikon aplikacij in programov. Novi uporabniški vmesnik naj bi uporabnikom mobilnih naprav Samsung ponudil najboljša izkušnjo, saj so po mnenju računalniškega giganta ustvarili optimalen in preprost uporabniški vmesnik. Da južnokorejski gigant stavi veliko na novi One UI kaže tudi to, da je zanj pripravil prvi predstavitveni videoposnetek z naslovom One UI: Made to focus, ki prikazuje vse prednosti novosti. Predstavitveni videoposnetek z vsemi prednostmi novosti je na voljo za ogled spodaj.

Izjemen uporabniški vmesnik One UI podjetja Samsung je poskusno že na voljo tako za uporabnike pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy S9 in Galaxy Note 9. Novost bo na začetku naslednjega leta na voljo tudi za starejše telefone južnokorejskega giganta. Samsung je namreč že pred časom potrdil, da bo novi uporabniški vmesnik na voljo tudi za pametne mobilne telefone družine Galaxy S8 in Galaxy Note 8 ter novejše naprave Samsung. Novost bo na voljo v obliki posodobitve operacijskega sistema Android in sicer od januarja naslednjega leta.


Prijavi napako v članku