Telefoni
22.04.2012 11:19

Deli z drugimi:

Share

Samsung (spet) toži Apple

Galaxy S II je zlata jama za Samsung.
Galaxy S II je zlata jama za Samsung.

Dva trenutno največja proizvajalca pametnih telefonov, Samsung in Apple, sta že dlje časa na bojni nogi. O tem pričajo tudi njune številne tožbe v zvezi z različnimi patenti. Zaradi tega ni nobeno presenečenje, da je bil ravnokar sprožen nov sodni postopek v zvezi s patenti. Tokrat ga je sprožil Samsung, in sicer v ameriški Kaliforniji.

Tokratna tožba Samsunga se nanaša na patente iz različnih področij. Ti se nanašajo tako na brezžično komunikacijo kot tudi na video, zvok, virtualne tipkovnice ter sinhronizacijo. To pa sicer v tem trenutku ni edini sodni postopek, v katerem se nahajata podjetji Samsung in Apple. Obe skupaj sta namreč udeleženi v več kot 30 sodnih postopkih, ki potekajo v desetih različnih državah.

V letošnjem letu pa se podjetji ne bosta bojevali samo na sodišču, ampak bosta seveda imeli veliko borbo tudi za potrošnike. Tako eno kot drugo podjetje bo še letos poslalo na trg izjemen pametni telefon. Samsung bo kupce razveselil z mobilnikom Galaxy S III, Apple pa z mobilnikom iPhone 5. Na oba pa bo žal potrebno še nekaj časa počakati, saj ju najverjetneje pred tretjo četrtino leta ne bo možno kupiti.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku