Telefoni
02.06.2014 16:15

Deli z drugimi:

Share

Samsung skrbi za vaše zdravje

Samsung skrbi za vaše zdravje
Samsung skrbi za vaše zdravje

Naši potomci se bodo verjetno zelo čudili, ko bo govora o današnji medicini. V tem trenutku smo namreč, kljub vsemu tehnološkemu razvoju, še vedno na stopnji, ko se pri nekomu prične z zdravljenjem šele takrat, ko zboli. Še vedno ne obstajajo načini, ki bi nam omogočili napovedovanje in s tem sprotno preprečevanje nastajanja resnih obolenj.

Vendar se tudi na tem področju končno dogajajo omembe vredni premiki. Na veliko presenečenje te premike ne povzroča zdravstvena ali farmacevtska panoga. Tehnološka podjetja so tista, ki napovedujejo revolucijo in eno izmed takih je Samsung. Medijski javnosti so prejšnji teden predstavili nov projekt imenovan Simband. Gre za pametno zapestnico katere edina naloga je neprestano merjenje vitalnih življenskih znakov. Med slednje spadajo srčni utrip, krvni pretok, temperatura, nivoji kisika in ogljikovega dioksida ter celo krvni tlak.


Baza informacij o posamezniku bo tako na voljo ostalim deležnikom, kot so osebni zdravniki in bolnišnice. Na ta način se bo vzpostavilo neprestano nadzorovanje stanja posameznika in možnost predčasnih opozoril v primeru, da se začnejo napovedovati določeni dogodki kot je npr. srčni infarkt.


Pri Samsungu si z razvojem zapestnice želijo privabiti tudi razvijalce aplikacij, ki bodo lahko s pomočjo pridobljenih informacij zgradili celoten ekosistem aplikacij namenjenih izključno spremljanju vašega zdravja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku