Strojna oprema
27.02.2007 09:57

Deli z drugimi:

Share

Samsung še dodatno pohitril GDDR4

Pri Samsungu so objavili novičko, da so še dodatneje povečali hitrost prenosa podatkov svojih GDDR4 grafičnih pomnilnikov. Kar za dve tretjini, pravijo.
S pomočjo 80-nanometrske tehnologije izdelave so dosegli 4 Gb/s (2.0 GHz), kar je za 66 odstotkov hitreje od najhitrejšega pomnilnika, ki je dandanašnji na voljo – to pa je 2.4 Gb/s GDDR4. Novi bliskovitež, ki je na voljo v 512-MB različici, ima 32-bitni podatkovno vodilo in uporablja standarde, sprejete s strani JEDEC-a, ki mu omogočajo najhitrejše možne hitrosti.
Naš novi GDDR4 bo še dodatno pohitril video in grafične aplikacije ter igre, pravi Mueez Deen, vodja marketinga pri Samsungu. Omogočal bo ultra gladke gibe v animacijah in naredil igre neverjetno realistične, dodaja.
Samsung se je skliceval tudi na določene analize, ki napovedujejo močno povečano povpraševanje za zmogljivimi GDDR4 pomnilniki v prihajajočem letu ali dvema. Obljubljajo, da bo novi pomnilnik čimprej na voljo širši publiki.
Seveda pa grafične kartice (ATI R600 na primer), ki bodo tako hiter pomnilnik potrebovale, šele prihajajo. Da iger ne omenjamo.


Prijavi napako v članku