Prenosni računalniki
20.03.2011 17:42
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung s tremi novimi serijami prenosnikov

Samsung bo razširil paleto svojih prenosnikov.
Samsung bo razširil paleto svojih prenosnikov.

Podjetje Samsung bo prihodnji mesec poslalo na prodajne police tri nove linije prenosnih računalnikov z imeni Series 2, Series 4 ter Series 6. Ti bodo sprva na voljo le na ameriškem trgu, kasneje pa jih bo možno dobiti tudi drugod po svetu. Prva in druga navedena linija bosta na ameriškem trgu na voljo že prihodnji mesec, tretja pa v mesecu maju. Skupna lastnost vseh je, da imajo ohišja, ki so odporna na udarce, tehnologijo Fast Start, s katero lahko prenosnik iz načina “Spanje” prebudimo v samo treh sekundah, ter USB 3.0 vhode.

Tehnološko je najbolj izpopolnjena linija Series 6. Ta bo na voljo z zaslonoma velikosti 14-palcev (35,6 centimetra) in 15,6-palca (39,6-centimetra). Na izbiro bodo procesorji Core i3, Core i5 ter Core i7. Kupci bodo lahko ob nakupu dobili vgrajenih do 8 GB RAM pomnilnika, dobili pa bodo tudi 500 GB velik trdi disk. Za razliko od spodaj navedenih linij, pri katerih je grafična kartica integrirana na matični plošči, se ta linija lahko pohvali z grafično kartico NVIDIA NVS 4200Mdia.

Nekoliko slabša je linija Series 4, ki bo sicer prav tako na voljo z ekranoma dveh velikosti, a sta ta nekoliko manjša kot pri Series 6. Velikost enega meri 12,5-palca (31,8-centimetra), velikost drugega pa 14-palcev. Procesorska moč je v tej liniji enako močna kot pri prejšnji, saj bodo tudi pri njej lahko kupci izbirali procesorji Core i3, Core i5 ter Core i7. V njej bodo kupci lahko dobili tudi do 6 GB RAM pomnilnika ter 500 GB velik trdi disk.

Linija Series 2 bo na voljo z zaslonoma velikosti 12,5-palca ter 14-palcev. V ohišju tako ene kot druge velikosti prenosnika pa se bosta nahajala ali procesor Celeron ali Core i3 ter 2 ali 4 GB RAM pomnilnika. Za shranjevanje podatkov ima ta linija vgrajen 320 GB velik trdi disk.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku