Računalništvo, telefonija
14.08.2013 14:14

Deli z drugimi:

Share

Samsung s tiskalnikom iz kartona

Podjetje Samsung naj bi kmalu ponudilo v prodajo ekološko inačico laserskih tiskalnikov, ki bodo okrasne sestavne dele imeli izdelane iz recikliranega kartona. Prvi tovrstni tiskalniki bi lahko zašli na prodajne police trgovin že v prvi polovici naslednjega leta.
Tiskalniki Samsung z ohišjem iz kartona naj bi bili na voljo za prodajo že v prvi polovici naslednjega leta!
Tiskalniki Samsung z ohišjem iz kartona naj bi bili na voljo za prodajo že v prvi polovici naslednjega leta!

Podjetje Samsung si je zadalo zelo ambiciozen cilj, ki bo razveselil predvsem ljubitelje narave, saj bo izdelovalo tiskalnike, ki skorajda ne bodo imeli vpliva na okolje. Njihovi inženirji so pred kratkim celo pripravili koncept laserskega tiskalnika, ki ima vse okrasne sestavne dele izdelane iz recikliranega kartona. Ti so za pripravo ekološkega izdelka uporabili sestavne in elektronske dele običajnega tiskalnika ter jih postavili v ohišje iz okolju prijaznega kartona, ki je za nameček celo všečno na pogled.

Čeprav gre pri ekološkem tiskalniku le za koncept oziroma prototip, je podjetje Samsung zagotovilo, da bo ta na voljo tudi v prosti prodaji. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi novost lahko zašla na prodajne police trgovin že v prvi polovici naslednjega leta. Ker se bo karton sčasoma obrabil, bodo kakopak naprodaj tudi nadomestna ohišja. Novinci bodo kakopak cenejši v primerjavi z enakimi modeli z ohišjem iz plastike. Podjetje Samsung naj bi javnosti več podatkov o novosti posredovalo najkasneje do konca leta.

Da bo čakanje na ekološki laserski tiskalnik podjetja Samsung prijetnejše, vam priporočamo ogled predstavitvenega videoposnetka, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/3bzQAc.


Prijavi napako v članku