Tablični računalniki
20.01.2013 13:50

Deli z drugimi:

Share

Samsung s tablico Galaxy Note 8.0 nad iPad mini

Samsung se bo nad iPad mini spravil s tabličnim računalnikom Galaxy Note 8.0, ki bo za izris slik uporabljal 8-palčni zaslon Super Clear LCD ločljivosti 1.280 X 800 slikovnih točk. Južnokorejski gigant naj bi novinca predstavil že februarja, in sicer na mednarodni konferenci Mobile World Congress.
Tablični računalnik Samsung Galaxy Note 8.0 naj bi povzročil padec prodaje tablic iPad mini.
Tablični računalnik Samsung Galaxy Note 8.0 naj bi povzročil padec prodaje tablic iPad mini.

Čeprav so bili mnogi strokovnjaki prepričani, da je bila priprava miniaturnega tabličnega računalnika iPad mini napačna poslovna odločitev podjetja Apple, se je na koncu izkazalo, da je bilo povpraševanje po njih celo večje od ponudbe. To je konkurenčno podjetje Samsung spodbudilo k pripravi miniaturne tablice, ki je po mnenju mnogih vsaj za razred boljša od naprave podjetja iz Cupertina.

Samsung se bo nad iPad mini spravil s tabličnim računalnikom Galaxy Note 8.0, ki bo za izris slik uporabljal 8-palčni (20,3-centimetrski) zaslon Super Clear LCD ločljivosti 1.280 X 800 slikovnih točk. Južnokorejski gigant bo v prodajo ponudil dve različici novinca, in sicer s prodajnima oznakama GT-N5110 (brezžična povezava Wi-Fi) in GT-N5100 (brezžični povezavi Wi-Fi in 3G). Obe inačici bosta za hitro delovanje operacijskega sistema Android 4.2 Jelly Bean uporabljali 4-jedrni procesor frekvence 1,6 gigaherca in sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov.

Tablični računalnik Samsung Galaxy Note 8.0 bo opremljen še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov točk in sprednjo kamero ločljivosti 1,3 milijona točk. Za shranjevanje podatkov bo na voljo 16- oziroma 32-gigabajtov vgrajenega pomnilnika, razširljivega preko pomnilniške kartice microSD. Tablica bo tehtala le 330 gramov, dolgo avtonomijo pa ji bo zagotavljala baterija zmogljivosti 4.600 miliampernih ur. Samsung naj bi tablični računalnik Samsung Galaxy Note 8.0 predstavil že februarja, in sicer na mednarodni konferenci Mobile World Congress.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku