Telefoni
03.05.2012 20:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung razkril supermobilnik Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 je končno med nami!
Samsung Galaxy S3 je končno med nami!

O pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S3 je bilo v zadnjih nekaj mesecih napisanega že veliko, vendar je doslej šlo zgolj za spletne govorice. Tokrat je teh dokončno konec. Podjetje Samsung je namreč uradno predstavilo težko pričakovani Galaxy S3. Supermobilnik Android ima dejansko vse potenciale, da lahko celo ogrozi prodajo prihajajočega Applovega mobilnika iPhone 5.

Srce mobilnika Samsung Galaxy S3 predstavlja procesor Exynos 4 Quad, ki za preračunavanje podatkov uporablja štiri superzmogljive procesorske sredice frekvence 1,4 gigaherca. Ta je izdelan s pomočjo 32-nanometrskega proizvodnega procesa in temelji na osnovi tehnologije High-k Metal Gate (HKMG). Ta tehnologija skupaj z drugimi izboljšavami pripomore tako k izboljšanju hitrosti preračunavanja podatkov kot znižanju porabe dragocene električne energije. Novinec v primerjavi s svojim predhodnikom porabi kar petino manj električne energije. Pri preračunavanju podatkov mu je v pomoč še gigabajt sistemskega pomnilnika.

Preostale tehnične lastnosti mobilnika Samsung Galaxy S3 so prav tako dih jemajoče. Za prikazovanje slik je na voljo 4,8-palčni (12,2-centimetrski) zaslon HD Super AMOLED s 16 milijoni barvnih odtenkov in ločljivostjo 1280 x 720 točk. Tega ščiti na praske in udarce odporno steklo Gorilla Glass 2. Zajem nepozabnih trenutkov je mogoč z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in bliskavico LED. Za opravljanje videokonferenc je na voljo spletna kamera ločljivosti 1,9 milijona točk, medtem ko je za shranjevanje podatkov na razpolago 16, 32 oziroma 64 gigabajtov prostora, razširljivega preko pomnilniških kartic microSD (do 32 gigabatov).

Dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 2050 mAh. Samsung Galaxy S3 je opremljen še z brezstično tehnologijo NFC in kakovostnim ohišjem, odpornim na padce in udarce. Novinec tehta 133 gramov in v debelino meri zgolj 8,6 milimetra. Na njem je seveda prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Ta omogoča prepoznavanje vašega glasu, razume, se odziva in omogoča, da takoj in na preprost način delite svoje trenutke z drugimi.

GALAXY S3 se ponaša še s številnimi dodatnimi funkcijami in lastnostmi, ki na povsem nove načine izboljšujejo zmogljivost in celovito uporabniško doživetje. Tako prinaša novo funkcijo »Pop Up Play«, s katero lahko predvajate video posnetek kjerkoli na ekranu, medtem ko hkrati izvajate druga opravila. Tako ni več potrebno ponovno zagnati video posnetka, če med predvajanjem le-tega preberete pošto ali pobrskate po spletu. Kamera z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk ima zaslonko brez časovnega zamika; tako lahko preprosto in brez zakasnitve ujamete premikajoče se predmete: slika, ki jo vidite, je slika, ki jo boste posneli. “Burst Shot” nemudoma zajame dvajset zaporednih slik, funkcija “Best Photo” pa za vas izbere najboljšo izmed osmih posnetih fotografij. Tako GALAXY S3 poskrbi za izboljšano izkušnjo uporabe fotoaparata za trajne spomine. Video posnetke visoke ločljivosti lahko snemate tudi s sprednjo kamero z ločljivostjo 1,9 milijona točk; s to kamero lahko posnamete sebe. Izboljšana osvetlitev ozadja pripomore k manjši zamegljenosti fotografij zaradi tresljajev oz. premikov aparata tudi v razmerah nizke osvetljenosti.

Supermobilnik Samsung Galaxy S3 bo konec maja na voljo v Evropi, nato pa postopoma na vseh trgih po svetu. Upajmo, da bo ta čim prej na prodaj tudi pri nas in da ga bo moč kupiti po subvencionirani ceni. Na Otoku se bo maloprodajna cena Samsunga Galaxy S3 gibala okoli 615 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku