Telefoni
15.02.2013 10:33
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung prodal lani največ mobilnikov, Apple šele tretji

Samsung Galaxy S3 proti Applu iPhone 5: Naj zmaga najboljši!
Samsung Galaxy S3 proti Applu iPhone 5: Naj zmaga najboljši!

Priznano podjetje Gartner je postreglo z rezultati zanimive raziskave o globalni prodaji mobilnih telefonov v lanskem letu. Ti kažejo, da se je v tem letu zgodil velik preobrat, saj je podjetje Samsung po prodaji mobilnikov prehitelo dolga leta vodilno podjetje Nokia. Tretje mesto je zasedlo podjetje Apple, ki pa je za omenjeno dvojico že precej zaostalo.

Samsung je v lanskem letu prodal 385 milijonov mobilnikov, kar je še nekoliko več kot v predlanskem letu (315 milijonov). Drugouvrščena Nokia jih je prodala še vedno zelo visokih 334 milijonov, a so v podjetju lahko zaskrbljeni nad dejstvom, da je njihova prodaja močno upadla, saj so jih predlani prodali precej več – 423 milijonov. Apple jih je prodal 130 milijonov, kar je zadostovalo za tretje mesto. Se je pa prodaja njegovih mobilnikov v primerjavi s predlanskim letom povečala za več kot 40 milijonov.

Na hitro preletimo še ostala mesta na lestvici. Četrto mesto je zasedel ZTE (67 milijonov), peto LG Electronics (58 milijonov), šesto Huawei Technologies (47 milijonov), sedmo TCL Communication (37 milijonov), osmo Research in Motion (34 milijonov), deveto Motorola (34 milijonov) in deseto HTC (32 milijonov). Skupaj je bilo v lanskem letu prodanih 1,75 milijarde mobilnikov.


Prijavi napako v članku