Računalništvo, telefonija
23.05.2018 06:29

Deli z drugimi:

Share

Samsung prijetno presenetil s telefonom Galaxy S Light!

Samsung Galaxy S Light je zanimiv telefon za sprejemljivo ceno!
Samsung Galaxy S Light je zanimiv telefon za sprejemljivo ceno!

Kitajski proizvajalci pametnih mobilni telefonov z vse bolj pospešenim tempom lovijo razvita podjetja z inovativnimi izdelki, ki so pogosto boljši od izvirnikov, hkrati pa tudi precej cenejši. To je tudi ključni razlog, zakaj so vodilna podjetja na področju mobilne telefonije prisiljena v pripravo izdelkov, ki za manj denarja ponujajo več. To je podjetju Samsung nekako uspelo s pripravo pametnega mobilnega telefona Galaxy S Light, ki bo sprva naprodaj le na kitajskem trgu, nekoliko kasneje pa naj bi bil naprodaj še drugod po svetu.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S Light se ponaša z enakim ohišjem kot telefon Galaxy S8, je pa opremljen z nekoliko šibkejšo strojno opremo in je lažji za okoli pet gramov, saj tehta le 150 gramov. Za prikazovanje slik je na voljo zaslon s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.220 x 1.080 slikovnih točk, kar pomeni, da gostota prikaza slik znaša 426 točk na palec. V všečnem ohišju najdemo še procesor Qualcomm Snapdragon 660, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Za zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov ločljivosti 4K je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, za videokonference pa lahko računamo na spletno kamero osem milijonov slikovnih točk. Tu seveda ne manjka niti bralnik prstnih odtisov za hitro prijavo in certifikat IP68, kar pomeni, da je naprava vodoodporna. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija z zmogljivosti 3.000 miliamper ur, celoto pa zaključuje mobilni operacijski sistem Android 8.0 Oreo s prirejenim grafičnim vmesnikom in številnimi programi.

Cena pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S Light je na Kitajskem »sprejemljiva«, saj je za vrhunski telefon treba odšteti le preračunih 530 evrov. Upajmo, da bo novost kmalu na voljo tudi na evropskem trgu.


Prijavi napako v članku