Računalništvo, telefonija
09.07.2024 12:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung pričakuje skok dobička za več kot 1400 %

Samsung Electronics, vodilna enota južnokorejskega velikana Samsung Group, pričakuje, da bo njegov dobiček v drugem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani narasel za 14-kratnik. Razmah umetne inteligence je dvignil cene naprednih čipov, zaradi česar je podjetje povečalo napoved za drugo četrtletje.

Južnokorejski tehnološki velikan je največji svetovni proizvajalec pomnilniških čipov, pametnih telefonov in televizorjev. Podjetje poroča o več kot 10-kratnem povečanju dobička v prvih treh mesecih letošnjega leta, tako da je najverjetneje tudi napoved za drugo četrtletje realna.

V tem četrtletju naj bi se dobiček povečal na več kot 6 milijard evrov. Za primerjavo, lansko leto so v istem obdobju ustvarili nekaj več kot 400 milijonov evrov dobička.

»Trenutno opažamo strmo naraščajoče povpraševanje po čipih z umetno inteligenco v podatkovnih centrih in pametnih telefonih,« je dejal Marc Einstein, glavni analitik v tokijskem raziskovalnem in svetovalnem podjetju ITR Corporation.

Optimizem glede umetne inteligence je eden od razlogov za širšo tržno rast v zadnjem letu, zaradi katere sta indeksa S&P 500 in Nasdaq v ZDA v sredo dosegla nove rekorde.

Tržna vrednost velikana za izdelavo čipov Nvidia je prejšnji mesec presegla 3 milijarde dolarjev in za kratek čas zasedla prvo mesto najdragocenejšega podjetja na svetu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več