Tablični računalniki
04.06.2013 15:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil tržno zanimivi tablici Galaxy Tab 3

Samsung je predstavil dva nova modela družine tabličnih računalnikov Galaxy Tab 3, ki sta opremljena z 8- in 10,1-palčnim zaslonom. Novinca bosta po celem svetu naprodaj že v prvi polovici julija, in sicer v različicah z brezžično povezavo Wi-Fi ter mobilnima povezavama 3G in 4G/LTE.
Podjetje Samsung je z novima tabličnima računalnikoma družine Galaxy Tab 3 zadelo v polno!
Podjetje Samsung je z novima tabličnima računalnikoma družine Galaxy Tab 3 zadelo v polno!

Podjetje Samsung je družino tabličnih računalnikov Galaxy Tab 3 obogatil z dvema novima modeloma, ki sta dovolj zmogljiva tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot za preživljanje prostega časa. Novinca sta opremljena z 8-palčnim (20,3-centimetrskim) in 10,1-palčnim (25,6-centimetrskim) zaslonom, prvi primerki pa bodo po celem svetu naprodaj že v prvi polovici julija. Oba modela bosta na voljo v treh različicah, in sicer z brezžično povezavo Wi-Fi, mobilno povezavo 3G (HSPA+) in hitrim mobilnim omrežjem 4G/LTE.

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 3 z 8-palčnim zaslonom ponuja izris slik z ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk (WXGA) in gostoto prikaza 189 točk na palec, kar je povsem dovolj za deskanje po svetovnem spletu, pregledovanje e-pošte ter prebiranje in urejanje dokumentov. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti petih milijonov točk, medtem ko bomo za opravljanje video konferenc lahko koristili spletno kamero ločljivosti 1,3 milijona točk. Všečno ohišje skriva relativno zmogljivo strojno opremo, ki obsega 2-jedrni procesor frekvence 1,5 gigaherca, vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 oziroma 32 gigabajtov, režo za pomnilniško kartico do kapacitete 64 gigabajtov in baterijo zmogljivosti 4.450 miliamper ur. Na novi tablici podjetja Samsung je pričakovano nameščen operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean.

Večji tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 3 z 10,1-palčnim zaslonom prav tako ponuja izris slik z ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk (WXGA), zato gostota prikaza znaša zgolj 149 točk na palec. Inženirji južnokorejskega giganta so novica opremili še z 2-jedrnim procesorjem frekvence 1,6 gigaherca, gigabajtom sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom ločljivosti treh milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 1,3 milijona točk in vgrajenim pomnilnikom do kapacitete 64 gigabajtov. Dolgo avtonomijo delovanja 10,1-palčnemu tabličnemu računalniku Samsung Galaxy Tab 3 zagotavlja baterija zavidljive kapacitete 6.800 miliamper ur. Na njem je prav tako nameščen operacijski sistem Android 4.2.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku