Življenjski slog
08.06.2023 15:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil Bespoke Jet™ AI: prvi brezžični sesalnik z umetno inteligenco

Ta lahek pokončni sesalnik ponuja izboljšano izkušnjo čiščenja in vrhunsko uporabnost zahvaljujoč tehnologijam umetne inteligence.

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo sesalnik Samsung Bespoke Jet™ AI, najzmogljivejši brezžični pokončni Samsung sesalnik doslej s sesalno močjo do 280 W[1] in samopraznilno izboljšano čistilno postajo vse-v-enem ter funkcijami, ki temeljijo na umetni inteligenci (AI). Sesalnik Bespoke Jet™ AI bo od junija na voljo po vsem svetu na trgih, kot so Avstralija, Evropa[2] in ZDA.

Sesalnik Bespoke Jet™ AI bo na voljo v dveh modelih z močjo 250 W in 280 W[3] ter v dveh brezčasnih barvah Bespoke: satenasto črni in satenasto bež[4].

“Sesalnik Bespoke Jet™ AI je zasnovan za vsak življenjski slog, saj ima vrhunsko sesalno moč in funkcije čiščenja, ki temeljijo na umetni inteligenci. Te se lahko samodejno optimizirajo za vsako okolje,” je dejal Junwha Lee, izvršni podpredsednik in vodja ekipe za uporabniško izkušnjo v oddelku za digitalne naprave pri podjetju Samsung Electronics. “Z napravo Bespoke Jet™ AI Samsung ponuja inteligentni brezžični sesalnik, ki uporabnikom omogoča, da svoj življenjski slog živijo na vrhunski način.”

Najzmogljivejši in najdlje delujoči brezžični Samsung pokončni sesalnik doslej

Sesalnik Bespoke Jet™ AI je opremljen z zmogljivim motorjem HexaJet, ki je s sesalno močjo do 280 W in največjo porabo 730 W najzmogljivejši Samsung sesalni motor do zdaj. Ta izjemno lahek motor, ki tehta le 150 g, zagotavlja udobno čiščenje, hkrati pa zagotavlja 25 % večjo sesalno moč v primerjavi s prejšnjim modelom[5] in 52 % učinkovitost motorja.

Da bi uporabnikom omogočili daljše čiščenje brez prekinitve za polnjenje baterije, Bespoke Jet™ AI omogoča do 100 minut uporabe, kar je najdaljši čas delovanja posamezne baterije med vsemi Samsung brezžičnimi pokončnimi sesalniki. Njegova 4500 mAh baterija ima 80 % večjo zmogljivost kot prejšnji model in je optimizirana tako, da ohrani 70 % svoje zmogljivosti do 500 ciklov[6].

Bespoke Jet™ AI vključuje tudi izbor ščetk in drugih pripomočkov. Aktivna dvojna krtača ponuja učinkovito čiščenje na vseh vrstah tal in vgrajeno osvetlitev LED, ki osvetli prah na temnih mestih, medtem ko ima krtača Slim LED Brush+ zelo okretno obliko in osvetlitev LED za učinkovito čiščenje zahtevnejših območij. Za bolj priročno shranjevanje naprave in njenih krtač je tu nosilec za napravo in dodatke, s katerim lahko uporabniki napravo in vse dodatke shranijo kjer koli želijo.

Čiščenje z umetno inteligenco za izjemno izkušnjo inteligentnega čiščenja

S povsem novim načinom AI, ki izkorišča Samsung tehnologijo AI Optimum Tech, naprava Bespoke Jet™ AI zagotavlja učinkovitejše čiščenje in je primerna za različna okolja. Bespoke Jet™ AI je prvi akumulatorski pokončni sesalnik, ki ga je preverila UL Solutions, vodilna neodvisna znanstvena organizacija za varno znanost in umetno inteligenco. Njegov način čiščenja AI mu omogoča, da določi vrsto tal in tako zagotovi optimalno čiščenje ter največjo učinkovitost baterije.

Pri načinu čiščenja AI bo naprava Bespoke Jet™ AI s pomočjo krmilnika sesalnega gibanja najprej zaznala obremenitev krtač, na katero je naletela in zračni tlak s pomočjo senzorjev tlaka. Ti podatki bodo nato analizirani, da naprava zazna vrsto tal, na katerih se nahaja. Nato bo samodejno uporabljen algoritem, ki bo zagotovil optimalno moč sesanja in hitrost vrtenja krtače.[7]

Način čiščenja AI v napravi Bespoke Jet™ AI lahko zmanjša porabo baterije za do 14 % in poveča okretnost za do 6 %, če se uporablja z aktivno dvojno krtačo. Pri uporabi s ščetko Slim LED Brush+ se lahko poraba baterije zmanjša do 21 %, okretnost pa poveča do 8 %.[8]

Poleg načina čiščenja z umetno inteligenco v sesalniku Bespoke Jet™ AI funkciji SmartThings in povezljivost Smart Wi-Fi omogočata uporabnikom, da prilagodijo svoj sesalnik in njegove funkcije, hkrati pa s funkcijo pametne samodiagnoze ohranjajo vrhunsko zmogljivost, kar zagotavlja učinkovitejše čiščenje.

Bolj higienična izkušnja z nadgrajeno čistilno postajo vse-v-enem

Nadgrajena čistilna postaja vse-v-enem (All-in-One Clean Station™) naprave Bespoke Jet™ AI uporablja tehnologijo Air Pulse za samodejno praznjenje posode za prah, kar omogoča hitrejše in bolj higienično čiščenje. Med praznjenjem posode za prah tehnologija Air Spin Edge ustvari vrteči se ciklon s hitrostjo do 1.000 vrtljajev na minuto, da odvede odpadke, vključno s preostalimi lasmi, ki so morda obtičali v rešetki posode za prah.

Izboljšana čistilna postaja vse-v-enem lahko po vsakem odstranjevanju odpadkov samodejno zapre svoj pokrov in ponuja zmogljivejše shranjevanje prahu z 99,999-odstotnim večplastnim filtrirnim sistemom za lovljenje drobnega prahu in izboljšano 99-odstotno[9] stopnjo odstranjevanja dlak za učinkovitejše praznjenje posode za prah.

Predstavitev sesalnika Bespoke Jet™ AI izraža osredotočenost podjetja Samsung na povečanje svoje prisotnosti na svetovnem trgu pokončnih sesalnikov z zagotavljanjem več rešitev, ki združujejo vrhunski dizajn in priročno uporabnost.

Če želite izvedeti več o tem, kako naprava Bespoke Jet™ AI uporabnikom zagotavlja pametno, močno in temeljito čiščenje s podaljšanim časom delovanja naprave, enostavno okretnostjo in higieničnim praznjenjem koša za smeti, ki ga potrebujejo, obiščite spletno stran Samsung.


[1] Na podlagi testiranja, ki ga je opravil korejski testni laboratorij v skladu s standardom IEC62885-4: 2020. Izmerjeno na vhodu nemotoriziranega orodja, ko je koš za prah prazen, ob uporabi načina Jet in popolnoma napolnjene baterije velike zmogljivosti.

[2] Bespoke Jet™ AI bo od junija na voljo na naslednjih trgih EU: Francija, Nemčija, Italija, Poljska, Švedska, Nizozemska, Združeno kraljestvo.

[3] Model Bespoke Jet™ AI 280 bo na voljo v Avstraliji, Evropi in ZDA, model Bespoke Jet™ AI 250 pa samo v Avstraliji.

[4] Model v satenasto črni barvi bo na voljo po vsem svetu, model v satenasto bež barvi pa bo na voljo v Avstraliji in ZDA (Amazon).

[5] V primerjavi s sesalno močjo 210 W naprave Bespoke Jet.

[6] Po 500 ciklih uporabe ohrani 70 % zmogljivosti na podlagi zmogljivosti paketa baterij (4500 mAh). 1 cikel: po polnem polnjenju (100 % ~ 0 %) se popolnoma izprazni. Rezultati se lahko razlikujejo glede na uporabo. Na podlagi notranjega testiranja.

[7] Nastavitev hitrosti krtačnega valja velja samo za krtačo Jet Dual.

[8] Na podlagi notranjega testiranja pri uporabi aktivne dvojne krtače v skladu s svetovnim povprečnim razmerjem sestave tal – lesena tla 76 % in preproga 24 %. Dosega enako učinkovitost čiščenja kot srednji način z 2-odstotno ali manjšo razliko v učinkovitosti čiščenja, v skladu z IEC 62885-2 Cl. 5.1 in 5.3 standardom. Poraba baterije je bila izmerjena na podlagi dejanske količine energije, porabljene med 35-minutno uporabo sesalnika iz popolnoma napolnjenega stanja. Manevriranje temelji na dejansko izmerjeni vrednosti v skladu s standardom IEC 62885-2 CL. 7.3.9. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe. Učinek se lahko razlikuje, če uporabljate krtačo Slim LED Brush+.

[9] Na podlagi notranjega testiranja. Stopnja odstranjevanja dlak se meri s primerjavo teže koša za smeti pred in po sesanju dlak, dokler ne doseže maksimalne črte in po izpraznitvi s pomočjo postaje za čiščenje. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ročni sesalnik

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več