Telefoni
30.09.2011 11:51

Deli z drugimi:

Share

Samsung Omnia W in Windows Phone Mango proti vsem

Samsung in Windows Phone Mango: Zmagovalna naveza?
Samsung in Windows Phone Mango: Zmagovalna naveza?

Podjetje Samsung bo konec septembra ponudil v prodajo svoj prvi pameten mobilni telefon, opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone Mango. Tu gre za mobilnik Omnia W, ki bo iz prodajnih polic trgovin kakopak izpodrinil Omnio 7 oziroma prvi aparat računalniškega giganta, ki je bil opremljen z Microsoftovim sistemom Windows Phone 7. Čeprav je novinec oblikovno zelo podoben predhodniku , ga je Samsung obogatil z nekoliko zmogljivejšo strojno opremo.

Mobilnik Samsung Omnia W za preračunavanje podatkov uporablja procesor frekvence 1,4 gigaherce. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo osem gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Za povezljivost bo poskrbljeno s povezavama Wi-Fi in HSPA, medtem ko bo za brezskrbno potovanje poskrbel navigacijski sistem GPS. Celoto zaključujejo še digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, bliskavica LED in zaslon Super AMOLED s 3,7-palčno oziroma 9,4-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo WVGA.

Piko na i daje seveda mobilni operacijski sistem Windows Phone Mango. Ta namreč prinaša še izboljšano integracijo z igralno konzolo Xbox 360, možnost pisanja sporočil z narekom, posodobljen mobilni spletni brskalnik Internet Explorer 9 in podporo za oblačne storitve, kot so SkyDrive, SharePoint in Lync. Te »bombončke« bomo v praksi lahko kmalu preizkusili tudi sami, saj bo mobilnik Samsung Omnia W najprej naprodaj v Evropi. Zanj naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 400 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku