Trdi diski
16.05.2014 10:58

Deli z drugimi:

Share

Samsung odprl tovarno pomnilnikov v kitajskem mestu Xi’an

Samsung je v svoji novi tovarni v mestu Xi’an, prestolnici kitajske province Shaanxi, začel s polno množično proizvodnjo naprednih bliskovnih pomnilniških kartic 3D V-NAND.
Samsung odprl tovarno pomnilnikov v kitajskem mestu Xi’an
Samsung odprl tovarno pomnilnikov v kitajskem mestu Xi’an

Slavnostno odprtje tovarne je gostil podpredsednik uprave in generalni direktor družbe Samsung Electronics Oh-Hyun Kwon, ki je izrekel dobrodošlico številnim vplivnim gostom, kot so Zhao Zhengyong, sekretar komunistične partije kitajske province Shaanxi, Lou Qinjian, guverner province Shaanxi, ter Young-se Kwon, veleposlanik Republike Koreje na Kitajskem. Med ostalimi prisotnimi so bili tudi cenjeni dobavitelji in stranke družbe Samsung.

Novo tovarno so zgradili v zgolj 20 mesecih od postavitve temeljne plošče v septembru 2012. Zgradba zaseda 230.000 m2 zemljišča, velikega kar 114 hektarjev. Kwon je med prireditvijo povedal: »Mesto Xi’an je bilo nekoč izhodišče Svilne poti, ki je povezovala kulture na Vzhodu in Zahodu. Upamo, da bo naša nova tovarna v Xi’anu, ki je plod tesnega sodelovanja s Kitajsko, naznanilo začetka nove Svilne poti 21. stoletja.«

Guverner province Shaanxi Lou Qinjian je ob dogodku čestital Samsungu, izpostavil pomembnost tega partnerstva med Kitajsko in Južno Korejo ter obljubil nadaljnjo podporo svoje province. Samsung si je z začetkom proizvodnje bliskovnih pomnilnikov v Xi’anu zagotovil odlično bazo, saj skoraj 50 odstotkov svetovne proizvodnje NAND bliskovnih čipov nastane prav na Kitajskem. Družba bo s tem zagotovila tudi bolj redno dobavo pomnilnikov svojim strankam.

Celoten Samsungov kompleks v Xi’anu, v katerem bosta tudi montažna linija in preizkuševalni oddelek, bo dokončan še pred iztekom letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku