Televizorji
28.11.2012 11:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung odprl prvi Demo center v Sloveniji

Samsung odprl prvi Demo center v Sloveniji
Samsung odprl prvi Demo center v Sloveniji

Samsung je na Ukmarjevi ulici 2 v Ljubljani odprl prvi B2B (Business-to-business) Demo center v Sloveniji. Demo center je namenjen predvsem poslovnim uporabnikom ter podjetjem. V njem bo mogoče videti in preizkusiti najnovejšo Samsung tehnologijo, ki je trenutno naprodaj. Med zanimivejše izdelke lahko uvrstimo zaslone velikega formata, video-steno ter interaktivno mizo (SUR40). Napredno rabo sodobne tehnologije v poslovnih okoljih dopolnjuje prikaz implementacije Samsungovih tankih odjemalcev ter virtualizacije delovnih namizij, medtem ko so mobilnim zaposlenim namenjeni vrhunski novi prenosniki.

Prvi B2B Demo center domuje v prostorih podjetja Diss d. o. o., obiskovalcem pa na 60 kvadratnih metrih površine predstavlja najsodobnejše Samsung tehnologije, ki poenostavljajo, pospešujejo ter preprosto izboljšujejo delovna in bivanjska okolja.

Interaktivna nadgradnja uporabniške izkušnje so interaktivni terminali, opremljeni s Samsungovimi zasloni na dotik. Ti navadno posredujejo individualne in želene informacije strankam, do katerih te pridejo s preprostim dotikanjem zaslona s prsti.

Interaktivna miza

Pred vstopom v center smo nestrpno pričakovali prvi stik s Samsung interaktivno mizo, za katero bi vsakdo zlahka našel prostor tudi v svojem domu. Miza nudi odlično stično točko za manjše delovne skupine ali zgolj za zabavo. Na mizo se bodo zlahka navadili arhitekti, strojni inženirji in ostali, torej vsi, katerih delo se nanaša na kakršne koli načrte. Ker mizo poganja Microsoftov sistem Windows, nanjo zlahka namestimo priljubljene aplikacije, ki nam olajšujejo vsakdanje delo. Diagonala zaslona znaša 40 palcev ali 102 centimetra. Preizkusili smo brskanje po zemljevidu, na katerem lahko s prsti »zumiramo«, rotiramo in označujemo. Pomembne točke na zemljevidu nam pokažejo tudi slike in video vsebino dejanskega kraja (v kolikor multimedijska vsebina kraja obstaja). Zaslon bo beležil do 50 pritiskov prstov skupaj, kar pomeni, da mizo lahko uporablja do 5 ljudi hkrati.

Interaktivna tabla

Interaktivna tabla se bistveno ne razlikuje od interaktivne mize, le da jo lahko uporabljamo kot predstavitveno tablo, saj jo lahko pritrdimo na steno ali stojalo. Omogoča prosto risanje, risanje likov, pisanje, vstavljanje slik ter mnogo več. Tudi na tem resnično inteligentnem zaslonu teče operacijski sistem Windows.

Video stena

Večino Samsungovih televizorjev in monitorjev lahko podjetja uporabijo za sestavo t. i. video stene, saj se Samsungovi zasloni lahko pohvalijo z izjemno tankim robom/okvirom. Mogoče je dobiti tudi namensko krmilno elektroniko in programsko opremo za upravljanje z vsebino, prikazano na zaslonih. Samsung ponuja konfiguracije video sten do 100 (10 x 10) zaslonov brez dodatne strojne opreme oziroma do 250 zaslonov z ustrezno krmilno enoto.

V Demo centru je mogoče videti še bogato izbiro hotelskih televizorjev ter široko paleto prenosnih in tabličnih računalnikov, na katerih že teče najnovejši sistem iz serije Windows – Widnows 8. Če vaše delo zahteva potovanja, boste zlahka našli pravo napravo za delo na terenu. Več v galeriji.


Prijavi napako v članku