Računalništvo, telefonija
20.03.2020 05:58
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung obljublja neverjetno hitrost prenosa podatkov

Samsung obljublja neverjetno hitrost prenosa podatkov na mobilnih napravah!
Samsung obljublja neverjetno hitrost prenosa podatkov na mobilnih napravah!

Tehnologija na področju pametnih mobilnih telefonov je v zadnjih nekaj letih močno napredovala. Telefoni so danes namreč opremljeni z boljšimi digitalnimi fotoaparati, imajo več pomnilnika in hitrejše procesorje. Čeprav se ti po zmogljivosti lahko že povsem kosajo z osebnimi računalniki, njihova zmogljivost že po nekaj letih močno upade, zato nam ne preostane drugega, kot da starega prodamo in se odločimo za nakup novejšega. Glavni krivec za to pa naj bi bila predvsem hitrost pomnilnika za shranjevanje podatkov.

Zaradi tega so pri podjetju Samsung najavili pričetek proizvodnje novega pomnilniškega elementa kapacitete 512 gigabajtov, ki je opremljen z vmesnikom eUFS 3.1. Novost omogoča izjemno hitrost branja in zapisovanja, in sicer 2.100 megabajtov na sekundo in 1.200 megabajtov na sekundo, kar je trikrat hitreje v primerjavi s prejšnjim standardom eUFS 3.0. Večje je tudi število operacij na sekundo, in sicer 100 tisoč za branje in 70 tisoč za zapisovanje. To v praksi pomeni, da bi lahko shranjevali videoposnetke v ločljivosti 8K brez uporabe predpomnilnika, prenos podatkov kapacitete 100 gigabajtov pa bi lahko opravili v pičlih 90 sekundah, kar je bilo doslej praktično nepredstavljivo.

Pri podjetju Samsung so zagotovili, da bodo s standardom oziroma vmesnikom eUFS 3.1 opremili tudi pomnilniške elemente kapacitete 128 gigabajtov in 256 gigabajtov. To pomeni, da bodo tudi telefoni srednjega cenovnega razreda postali precej hitrejši.


Prijavi napako v članku