Računalništvo, telefonija
30.11.2019 14:07
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung kot glavni dobavitelj pogonov Solid State?

Pogoni Solid State podjetja Samsung bodo zlahka kos konzolnim igram!
Pogoni Solid State podjetja Samsung bodo zlahka kos konzolnim igram!

Nedavno smo poročali o prihajajoči igralni konzoli PlayStation 5, ki naj bi se na račun zmogljive strojne opreme zlahka prikupila tudi najzahtevnejšim ljubiteljem iger. Novost bo namreč temeljila na osnovi procesorja AMD in z vgrajene grafične kartice Navi. Igralna konzola Sony Playstation 5 bo dejansko brez težav lahko poganjala grafično zahtevne igre v ločljivosti 4K. Poleg tega bo novost zmožna še bolj natančnega izvajanja svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času.

Igralna konzola Sony PlayStation 5 obljublja še hitrejši pogon Solid State, ki naj bi bili nadvse prostorni, saj sodobne igre porabijo že več kot 50 gigabajtov prostora. Glede na spletne govorice portala LetsGoDigital bodo kupcem novosti na voljo kar trije prostorni diski Solid State. Uporabniki bodo lahko izbirali med hitrimi pogoni Solid State kapacitete enega, dveh in kar treh terabajtov. In kot vse kaže bo tu šlo za pogone Solid State podjetja Samsung. Še več, južnokorejski gigant naj bi obvladoval celoten trg pogonov Solid State disk za igralne konzole, ki bodo na trg prispele v teku naslednjega leta.

Pogoni Samsung Solid State so namreč precej boljši od konkurence. Glede na nedavno opravljene meritve gre pričakovati, da bodo novi pomnilniški mediji NVMe v primerjavi s klasičnimi pogoni Solid State z vmesnikom SATA za vsaj 50 odstotkov hitrejši pri nalaganju konzolnih iger. To bo posledično pomenilo precej hitrejše nalaganje iger. Kako dejansko se bodo ti pogoni obnesli v praksi, pa bomo lahko spoznali že na začetku naslednjega leta, ko bomo deležni bogate palete novih igralnih konzol.


Prijavi napako v članku