Strojna oprema
Računalništvo, telefonija
Monitorji
14.04.2022 13:39
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung je predstavil pametni monitor M8, sedaj dostopen tudi v Sloveniji

Nov pametni monitor M8, ki ga odlikuje kamera SlimFit Cam, je na voljo v štirih sodobnih barvah.

Družba Samsung Electronics je najavila najnovejšo serijo pametnih monitorjev Smart Monitor M8, ki jo odlikuje nadgrajena in elegantna zasnova, zdaj pa so na voljo tudi na slovenskem trgu. Vsestranski novi M8 prinaša ikonično tanko obliko v štirih novih barvah: beli, nebeško roza, nebeško modri in pomladno zeleni, ki so na voljo pri 81,2-centimetrskem (32-palčnem) zaslonu z ločljivostjo UHD in kamero SlimFit.

Samsung serija pametnih monitorjev, ki je bila prvič predstavljena novembra 2020, je družina prvih zaslonov na svetu namenjenih sodobnim uporabnikom, ki zahtevajo izdelek, ki doma ponuja tako funkcionalnost kot zabavo. M8 ni le tradicionalni monitor, saj uporabnikom omogoča tudi uživanje v različnih storitvah OTT[1], vključno z Netflixom, Amazon Prime Video, Disney+ in Apple TV prek omrežja Wi-Fi, brez povezave z računalnikom ali televizorjem.

Pametni monitor M8 ponuja tako prostor za zabavo kot delovno učinkovitost v izjemno elegantni zasnovi. Debelina novega modela je 11,4 mm, kar je za približno tri četrtine tanjše kot pri prejšnjih modelih.

Monitor M8 ima prefinjeno obliko z ravnim hrbtom. Paleta barv, ki se razvija na elegantni topli beli barvi, dopolnjuje vsako okolje glede na uporabnikove osebne preference.

»Prizadevali smo si ustvariti izdelek, ki bo ustrezal življenjskemu slogu vseh vrst ljudi in njihovim željam.

Ko gre za produktivnost, ima pametni monitor M8 vse. Zagotavlja popolno okolje domače pisarne brez uporabe osebnega računalnika, saj se prek nadgrajenega pametnega vozlišča povezuje z različnimi IT napravami. Uporabniški vmesnik Workspace ponuja vse storitve, potrebne za delo na enem zaslonu in uporabnikom omogoča brezžično povezavo z računalnikom Windows ali Mac ter učinkovito uporabo širokega nabora uporabnih funkcij, vključno s Samsung DeX, Apple AirPlay 2 in oblačno storitvijo Microsoft 365[2] ter zrcaljenjem vsebine s pametnega telefona na M8.

Poleg tega ima pametni monitor M8 magnetno in odstranljivo kamero SlimFit Cam, ki jo lahko pritrdite na monitor, hkrati pa ohranite urejen prostor na mizi brez nepotrebnih žic. Kamera SlimFit Cam ima tudi funkciji sledenja obrazu in samodejne povečave, ki hitro prepoznata obraz osebe na zaslonu in se samodejno osredotočita na motiv. Z drugimi besedami, kamera lahko sledi posameznemu govorcu in ga posname, kar je odlična možnost za aktivne predstavitve ali žive prenose. Poleg tega monitor podpira aplikacije za videoklepet, kot je Google Duo, kar uporabnikom omogoča delo na daljavo ali sodelovanje v videokonferencah doma ali na delovnem mestu z uporabo SlimFit Cam.

Pametni monitor M8 ima vozlišče interneta stvari, imenovano SmartThings Hub, na katero lahko uporabniki brezžično povežejo vse svoje naprave interneta stvari. Aplikacija SmartThings uporabnikom omogoča enostavno sledenje naprav po vsej hiši, pri čemer intuitivna nadzorna plošča aplikacije poudarja vse informacije, ki jih zagotavljajo druge naprave, povezane z M8, vključno z močjo stikala za luč in vtičnic[3].

Pomočnik, opremljen z visokoobčutljivim mikrofonom Far Field Voice, z glasovnimi ukazi upravlja naprave, kot sta Bixby in Amazon Alexa[4]. Poleg tega mikrofon uporablja funkcijo Always On Voice, ki ob aktivaciji Bixbyja na zaslonu prikaže informacije o pogovoru, tudi če je zaslon monitorja izklopljen. 

Ob širokem naboru funkcij monitorja je na zaslonu na voljo tehnologija prilagodljive slike, ki povečuje udobje gledalcev s samodejnim prilagajanjem svetlosti in barvne temperature zaslona. M8 vključuje tudi stojalo z nastavljivo višino (HAS) in funkcijo nagiba, ki uporabnikom omogoča, da najdejo popoln položaj za vsak projekt, filmski večer ali študijsko sejo.

Pametni monitor M8 si je prislužil nagrado CES Innovation Awards Honoree, ki jo podeljuje združenje CTA (Consumer Technology Association), kot priznanje za širok nabor njegovih zaslonskih tehnologij.

Samsung Smart Monitor M8 je od zdaj na voljo tudi v Sloveniji po priporočeni maloprodajni ceni 799,00 € v različnih barvah. Za več informacij obiščite: https://www.samsung.com/si/monitors/smart/smart-m8-32-inch-uhd-4k-ls32bm801uuxen/  


[1] Razpoložljivost storitev pretakanja se razlikuje glede na državo. Morda bodo potrebne naročnine.

[2] Potreben je račun Microsoft 365.

[3] Za povezavo z napravami Zigbee (povezava z napravo Z-Wave ni podprta) je potreben ločen SmartThings Dongle (VG-STDB10A) VG-STDB10A lahko kupite v aprilu.

4 Razpoložljivost Amazon Alexa se razlikuje glede na državo.

 


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji Samsung monitorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

MintPOS, programska oprema, d.o.o.

Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 81
Uspešna maloprodajna podjetja dnevno opravijo številne transakcije, včasih tudi na tisoče. Za obvladovanje takšnega obsega se morajo podjetja opremiti z orodji, tako strojnimi ... Več
Zlati partner

Crayon

, ,

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več