Telefoni
05.05.2015 10:41

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Tab S2 proti iPadu

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab S2 naj bi prevzel lovoriko najmanjše in najlažje 9,7-palčne tablice na trgu.
Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab S2 naj bi prevzel lovoriko najmanjše in najlažje 9,7-palčne tablice na trgu.

Zanesenjaki spletnega portala SamMobile so od zanesljivih virov blizu podjetja Samsung pridobili informacijo, da bosta novi tablici družine Galaxy Tab S2 naprodaj že v mesecu juniju. Tu bo šlo za tablična računalnika z 8-palčnim (20,3-centimetrskim) in 9,7-palčnim (24,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.536 x 2.048 ter razmerjem stranic štiri proti tri, kar pomeni, da bosta predstavljali neposredno konkurenco Applovim tablicam iPad in iPad mini. Tablici naj bi bili konkurenčni tudi na cenovnem področju, saj naj bi bili za odtenek cenejši od Applovih.

Tablična računalnika Samsung Galaxy Tab S2 nas bosta težko pustila na cedilu, saj naj bi bila opremljena s Samsungovim 8-jedrnim procesorjem Exynos 5 (štiri sredice Cortex-A57 in štiri Cortex-A53) najvišje frekvence 1,9 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Mali T760MP6, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, za opravljanje spletnih konferenc pa spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Na vgrajenem pomnilniku bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop s prirejenim grafičnim vmesnikom.

Večji tablični računalnik Samsung Galaxy Tab S2 naj bi meril le 237,1 x 168,8 x 5,4 milimetre in tehtal 407 gramov, kar pomeni, da bo najmanjša in najlažja tovrstna tablica na trgu, medtem ko se bo manjša tablica ponašala z merami 98,2 × 134,5 × 5,4 milimetrov in težo 260 gramov. Kupcem bosta novinca seveda na voljo tako samo s povezavo Wi-Fi kot tudi mobilno 4G/LTE.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku