Telefoni
02.03.2015 11:58

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge iz kovine in stekla na novo definirata prihodnost mobilne tehnologije

Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, opremljena z revolucionarno tehnologijo, predstavljata najnaprednejše, kar je trenutno na voljo na današnjem trgu pametnih telefonov.
Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge iz kovine in stekla na novo definirata prihodnost mobilne tehnologije
Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge iz kovine in stekla na novo definirata prihodnost mobilne tehnologije

Družba Samsung Electronics je danes na mednarodnem sejmu mobilne tehnologije MWC 2015 v Barceloni predstavila modela Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki na novo definirata pojem pametni telefon. Galaxy S6 in Galaxy S6 edge dvigujeta standarde oblikovanja, izdelave in zmogljivosti ter sta izid brezhibnega spoja vrhunskih materialov in najnaprednejše tehnologije, ki jo je Samsung kdaj ponudil uporabnikom. Končni rezultat je uporabniška izkušnja brez primere.

“Družba Samsung z novim Galaxy S6 in Galaxy S6 edge ponuja vse, kar predstavlja prihodnost mobilnosti in tako na novo črta smernice v razvoju mobilne tehnologije na globalni ravni,” je dejal JK Shin, generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung. “Konstantno razvijamo naše tehnologije in ideje. Pri tem upoštevamo mnenje naših uporabnikov ter se učimo iz preteklih uspehov in napak. Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge s popolnoma drugačnim oblikovanjem, vzdržljivim partnerskim omrežjem in številnimi inovativnimi storitvami uporabnikom prinašata optimalno uporabniško izkušnjo v vseh zmožnostih, ki jih omogoča pametni telefon.”

Lepota sreča funkcionalnost

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki sta precizno oblikovana iz kovine in stekla, predstavljata uspešen spoj vrhunskega oblikovanja in izredne funkcionalnosti telefona. Galaxy S6 edge navdušuje z unikatnim in izjemnim izgledom, ki obenem omogoča trden oprijem in realistično izkušnjo gledanja na revolucionarno oblikovanem zaslonu, ki je – kot prvi na svetu – ukrivljen na obeh straneh. Stekleno ohišje je narejeno iz Corning® Gorilla Glass® 4, ki velja za najbolj trpežno steklo na svetu. Telefona bosta na voljo v več odtenkih bisernih barv, ki na naravni svetlobi odsevajo edinstveno vizualno teksturo. Na izbiro bodo ohišja v biserno beli, safirno črni, platinasto zlati, topaz modri ali smaragdno zeleni barvi.

Revolucionarni pristop k oblikovanju in brezkompromisen nadzor kakovosti zagotavljata brezčasno eleganco Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki zasluženo izstopata iz trenutne ponudbe mobilnih naprav na trgu. Vrhunskemu videzu novih modelov sledi tudi vrhunsko delovanje po zaslugi naprednejšega in lažjega vmesnika, ki bistveno pripomore k uporabnosti in funkcionalnosti aparata. Na novo definirana in vsestransko optimizirana je tudi uporabniška izkušnja s poenostavljenimi aplikacijami ter bolj intuitivnim dostopom do storitev in nastavitev.

Žive podobe z odzivno in ostro kamero

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge se ponašata z neverjetno realistično, jasno in hitro odzivno sprednjo in zadnjo kamero. Leča z goriščno razdaljo F1.9 in visokoresolucijski senzorji na tako sprednji (z resolucijo 5 MP) kot zadnji kameri (z resolucijo 16 MP) omogočajo zajem fotografij vrhunske kvalitete, tudi v temi. Kameri se ponašata z avtomatsko funkcijo HDR, pametno tehnologijo za optično stabilizacijo (Smart OIS) ter IR zaznavanjem White Balance, ki omogočajo najnaprednejše in ostre rešitve za delovanje kamere v različnih svetlobnih pogojih. Navdušuje tudi funkcija “Quick Launch’’ za hiter in direkten dostop do kamere na katerem koli zaslonu – z dvojnim klikom na tipko ”home key” se do kamere dostopi v le 0,7 sekundah! Tako bodo uporabniki s pomočjo naprednih funkcij kamere v brezkompromisni kvaliteti kjerkoli in kadarkoli zajeli svoje najpomembnejše in osebne trenutke.

Napajanje – super hitro in brez kablov

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge tudi na področju univerzalnega brezžičnega napajanja dvigujeta standarde za celotno industrijo, saj imata vgrajeno brezžično tehnologijo, ki podpira WPC in PMA standard brezžičnega napajanja. Ta omogoča delovanje na katerikoli brezžični podlagi, ki podpira omenjena standarda. Napravi odlikuje tudi zmožnost izjemno hitrega žičnega napajanja, saj je čas polnjenja baterije skoraj 1,5-krat hitrejši kot pri predhodniku Galaxy S5 in že zgolj 10 minut napajanja zadostuje za približno 4 ure uporabe telefona.*

Vrhunska jedrna tehnologija

Izredno tanka (6,8 mm/7,0 mm edge) in lahka (138 g/132 g edge) modela Galaxy S6 in Galaxy S6 edge poganja najnovejša in najbolj napredna jedrna Samsung tehnologija, ki je trenutno na voljo. Kot prva na svetu imata nova člana Samsungove galaksije 14nm mobilni procesor z 64 bitno platformo, nov LPDDR spominski sistem in 2.0 UFS flash spomin, ki zagotavljajo še boljšo zmogljivost, hitrejšo spominsko hitrost ter manjšo porabo energije. Codec, ki temelji na strojni opremi 1440P/VP9, pa uporabnikom omogoča brezskrbno uživanje in manjšo porabo energije ob predvajanju video posnetkov v visoki resoluciji. Poleg tega 5.1-inčni AMOLED zaslon v Quad HD Super resoluciji prinaša najboljšo gostoto pik v višini 577 ppi, zaradi svetlejšega prikaza vsebin na zaslonu (600 cd/mm) pa je izboljšana tudi zunanja vidljivost in tako še izdatno zagotovljena brezkompromisno uspešna uporabniška izkušnjo kjerkoli in kadarkoli.

Preprosto in zavarovano mobilno plačevanje

Samsung Pay, nov plačilni sistem, ki bo preprost za uporabo in kompatibilen z več lokacijami kot katerakoli druga konkurenčna storitev z zgolj eno aplikacijo, bo prednaložen na Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki bosta v ZDA na voljo od druge polovice leta 2015 dalje. Samsung KNOX, funkcija skeniranja prstnih odtisov in napredna tokenizacija bodo pripomogli k še večji varnosti Samsung Pay. Ta združuje tudi prednosti brezstične tehnologije NFC (Near Field Communication) in MST (Magnetic Secure Transmission), ki omogočata interoperabilnost naprave, trgovca in izdajatelja kartice.

Izboljšana varnost

Za varnost Galaxy S6 in Galaxy S6 edge bo skrbel nadgrajen Samsung KNOX, »end-to-end« varnostna mobilna platforma, ki zagotavlja obrambo in varovanje pred potencialnimi zlonamernimi napadi v realnem času. Oba aparata sta primerna za tudi takojšnji podjetni sprejem, saj samodejni zagon sedaj še izboljšanih vodilnih rešitev MDM in KNOX omogoča poenostavljeno in izboljšano upravljanje z mobilno napravo.

Za dodatno varnost bo poskrbela še rešitev Find My Mobile, ki zavaruje napravo v primeru izgube, saj zaščiti osebne podatke z vrsto različnih ukrepov, kot je npr. “reaktivacijska ključavnica” z možnostjo upravljanja na daljavo. Optimiziran skener prstnih odtisov omogoča tudi hitro preverjanje pristnosti ter zaščito šifriranih podatkov v zavarovanem pomnilniku.

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge bosta po celem svetu na voljo od 10. aprila 2015 dalje. Pametna telefona z opcijo pomnilnika v velikosti 32, 64 ali 128 GB, bosta na voljo v biserno belo, safirno črni, platinasto zlato, topaz modri (samo Galaxy S6) in smaragdno zeleni barvi (le Galaxy S6 edge).

Več informacij in fotografij produktov se nahaja na povezavi www.samsungmobilepress.com.

*Povprečna hitrost na podlagi internega testiranja, ki ga je izvedela družba Samsung. Rezultati so odvisni od naprave in situacije.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku